Rechtszaak over verkeerd ingevulde UEA in Waalwijk – Aanbestedingsnieuws

Rechtszaak over verkeerd ingevulde UEA in Waalwijk

De voorzieningenrechter van Breda (Zeeland/West-Brabant) buigt zich over de bouw van een integraal kindcentrum Zanddonk in Waalwijk. Aannemer Moeskops had de bouw van het kindcentrum gegund gekregen. De reden: een verkeerd ingevulde eigen verklaring. Het winnend bouwbedrijf heeft zijn naam verkeerd ingevuld op het Uniforme Europese Aanbestedingsdocument UEA.

In plaats van Moeskops had dat Bouwcombinatie Adriaans-Moeskops moeten worden ingevuld in de UEA. Concurrerend aannemer Bertens stelt dat het bedrijf daarom van deelname had moeten worden uitgesloten. Het Brabants Dagblad doet verslag over de zitting. Daar verklaart Moeskops dat aannemer Bertens een slecht verliezer is.

Helemaal onterecht zijn de opmerkingen van Bertens echter niet, zo concludeert Aanbestedingsnieuws. Op de vraag wanneer de uniforme Europese verklaring, de UEA, moet worden ingevuld, omdat hierover afwijkende informatie staat op TenderNed en in de aanbestedingsdocumentatie, antwoordde Waalwijk cryptisch, dat de aanbestedingsdocumentatie leidend is. Maar zowel TenderNed als de leidraad zijn aanbestedingsdocumentatie.

Bovendien leidt de link  naar het UEA in de aanbestedingsdocumentatie op TenderNed, niet door naar een UEA maar naar een wit a4tje dat vertelt dat je je pdf viewer moet bijwerken. Dat document zie je ongeacht welke pdf viewer je hebt, een beetje bedrieglijk.

De uitspraak wordt verwacht uiterlijk 27 juni.

Zie verder:
https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/119340

https://www.bd.nl/waalwijk/gesteggel-over-aanbesteding-brede-school~aa75f222/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *