Realisatie Slotermeerschool en kinderdagverblijf Amsterdam – Aanbestedingsnieuws

Realisatie Slotermeerschool en kinderdagverblijf Amsterdam

Foto: © Gemeente Amsterdam

Sloterdijk is volop in ontwikkeling en de gemeente Amsterdam wil hier een hoogstedelijk Centrummilieu realiseren door middel van hoogwaardige transformaties van voormalige kantoorpanden. Het bestaande S.I.T.A. kantoorpand bevindt zich aan de Heatrowstraat 10-12. De herontwikkeling van het kavel voldoet aan de wensen van de gemeente Amsterdam om het gebied te verlevendigen en de woonfunctie en een alles-in-één school met kinderdagverblijf toe te voegen in dit deel van Sloterdijk-Centrum. 

Ter plaatse van het voormalige SITA-gebouw aan de Heathrowstraat te Sloterdijk-Centrum wordt door Synchroon BV een nieuwe woontoren ontwikkelt met de projectnaam “Floating Gardens”. Het totale kavel wordt door de ontwikkelaar Synchroon B.V. ontwikkelt waarbij de begane grond en de 1e verdieping casco zonder gevel aan de gemeente worden geleverd voor de inbouw van een school en kinderdagverblijf. Voor de realisatie van de woontoren heeft Synchroon een overeenkomst met Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen BV gesloten. De realisatie zal gefaseerd plaatsvinden. In de periode tussen 1 september 2022 en 1 april 2023 wordt het casco aan de gemeente geleverd. Vanaf het moment van levering heeft de gemeente 4 maanden de tijd voor het plaatsen van de gevel. Na deze 4 maanden worden de steigers voor de woningen geplaatst. Minimaal 6 maanden voor de levering van het casco wordt de leveringsdatum gecommuniceerd. In de periode tussen 1 april 2023 en 1 augustus 2023 is de steiger weg en het dak waterdicht en kan gestart worden met de inbouw. Minimaal 3 maanden vooraf zal de definitieve datum bekend worden. De school moet voor de schoolvakantie 2024 gereed zijn zodat na de inhuizing , de school en het kinderdagverblijf per 1 september 2024 in gebruik genomen kan worden. Tijdens de uitvoering dient de aannemer voor de school en kinderdagverblijf rekening houden met het bouwterrein en bouwlogistiek.

Voor de totaal realisatie is door Synchroon BV en BLVC-plan opgesteld. Dit plan geldt tevens als BLVC-kader voor de aannemer van de school. Tussen de aannemer van Synchroon BV en de aannemer van de school zal een coördinatieovereenkomst worden gesloten waarbij bouwbedrijf de Nijs als coördinerend aannemer zal optreden. Het gebruik van het bouwterrein en de bouwlogistiek dient onderling te worden afgestemd. Ondanks dat het twee zelfstandige bouwopgaven zijn kent het project diverse technische raakvlakken. Deze raakvlakken zijn zo goed als mogelijk reeds met de aannemer van Synchroon BV en het gemeentelijk ontwerpteam tot uitvoeringsniveau uitgewerkt. Voor de voortgang van het werk is het belangrijk dat de aannemer van de school met kinderdagverblijf goed kennis neemt van deze raakvlakken.

Met de geselecteerde inschrijver wordt een contract afgesloten conform UAV 2012 op basis van een STABU bestek met tekeningen en waarop de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van werken en technische installatiewerken 2012 (UAV 2012).

De aanbestedingsprocedure wordt gevoerd volgens de Europese niet openbare procedure overeenkomstig hoofdstuk 3 van het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016). Na de aanmeldingsfase ontvangen de geselecteerde gegadigden via TenderNed een uitnodiging tot inschrijving vergezeld van de aanbestedingsdocumenten.
De economisch meest voordelige inschrijving zal worden vastgesteld op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned 29 april 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/226423

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *