Qbuzz wint concessie Zuid-Holland Noord – Aanbestedingsnieuws

Qbuzz wint concessie Zuid-Holland Noord

Provincie Zuid-Holland heeft de concessie Zuid-Holland Noord gegund aan Qbuzz. Vanaf december 2024 verzorgt Qbuzz er de komende dertien jaar het busvervoer. Het bedieningsgebied van de concessie omvat de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland, met daarin als grootste woonkernen de Leidse regio, Alphen aan den Rijn en Gouda. De totale omzet van de concessie bedraagt ruim 1 miljard euro. Qbuzz krijgt met deze gunning de voorkeur boven andere inschrijvers Arriva, EBS en Transdev.

©Qbuzz 2018

Gerrit Spijksma, CEO Qbuzz: “Wij zijn erg blij met deze gunning. Het is de bevestiging van het vertrouwen dat we samen met provincie Zuid-Holland de ontwikkeling van het openbaar vervoer een boost gaan geven. En de kroon op het werk van vele Qbuzz-collega’s. Vanuit onze huidige concessies was er grote betrokkenheid en input bij de realisatie van onze plannen voor Zuid-Holland Noord. Vol enthousiasme starten we onze voorbereidende werkzaamheden om in december 2024 de concessie over te nemen.”
Grote verbeteringen voor de reiziger
De concessie Zuid-Holland Noord biedt volop kansen voor de groei van het openbaar vervoer. Met ons aanbod krijgen inwoners en bezoekers onder andere:

·       Volledig fossielvrij busvervoer vanaf de start van de concessie;

·       Meer reismogelijkheden op alle R-net lijnen in de concessie;

·       Nieuwe en meer rechtstreekse verbindingen;

·       Betere aansluitingen tussen bussen onderling en op de treindiensten in de regio;

·       Meer comfort door meer én luxere zitplaatsen;

·       Meer bestemmingen beter bereikbaar door middel van deelfietsen;

 

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen:

“Ik ben blij dat we de komende dertien jaar meer bussen op de weg zetten, en dat het ook nog eens emissieloze bussen vanaf de start zijn. Het vervoersaanbod stijgt flink ten opzichte van nu. Door onze inzet op nieuwe technieken en innovatie voor zero-emissievervoer helpt dit de provincie om de klimaatdoelen te halen. Ook maken we een flinke verbetering qua toegankelijkheid voor reizigers met een beperking.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *