PVV stelt kamervragen over levering wapenstokken – Aanbestedingsnieuws

PVV stelt kamervragen over levering wapenstokken

“Wat is er misgegaan met de aanbesteding” en ” Vindt u het ook niet ontzettend knullig en demotiverend voor het personeel” , deze en meer vragen stelt de PVV over de levering van wapenstokken. Vorige week werd bekend dat de 11 centimeter langere en uitschuifbare wapenstokken niet in het verwachte tempo konden worden geleverd.

©Politie 2018

Begin juli maakte de politie juist met veel tam tam bekend dat de politie nieuwe wapenstokken krijgt. Door zijn lengte, materiaal en gewicht is de uitschuifbare wapenstok volgens de politie “moderner en effectiever”. In een pilot testte de politie van Deventer en Zwolle de uitschuifbare wapenstok. Daaruit bleek dat de stok een betere repressieve werking heeft. Daarnaast en dat het preventiever werkt dan het trekken en dreigen met de korte wapenstok.

De politie heeft een grote order uitgezet via het platform Commerce Hub, ter waarde van € 6.170.560. De aanbesteding daartoe is gewonnen door marktleider in wapenstokken, het Duitse bedrijf Bonowi.De NOS berichtte dat de politievakbond het onbegrijpelijk vindt dat leveranciers inschrijven zonder te weten wat ze kunnen leveren.

©Tweede Kamer 2018

De PVV wil ook weten of er een garantie is, dat uiterlijk eind augustus 2018 voldoende nieuwe wapenstokken zijn geleverd en wat de Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) eraan gaat doen om dit op te lossen? Moeten agenten, die de cursus hebben afgerond, deze cursus bij levering van de nieuwe wapenstok opnieuw volgen?

Bron: Kamerstukken 2017/18, vraagnr. 2018Z14257

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *