PvdA wil onderzoek Aanbesteding sporthal Steenbergen – Aanbestedingsnieuws

PvdA wil onderzoek Aanbesteding sporthal Steenbergen

Oppositiepartijen in de gemeenteraad van Steenbergen, de PvdA en de Volkspartij, willen een onderzoek naar het proces rondom de aanbesteding en exploitatie van sporthal ‘t Cromwiel in Steenbergen. Dat bericht BN de Stem. Vorige week werd namelijk bekend dat de sporthal anderhalf jaar lang zonder de benodigde vergunningen open is geweest. Hydra Sport heeft in februari 2015 de exploitatie van het pand overgenomen, maar heeft pas sinds augustus de benodigde exploitatievergunningen.

In januari dit jaar begonnen de eerste klachten te komen over de beheerder. Zo heeft de biljartclub de sporthal verlaten. In zijn kielzog volgden nog 20 verenigingen. De verenigingen zijn ontevreden met de sterk gestegen prijslijst van de horeca. Sporthal ‘t Cromwiel bestaat uit een theaterzaal, twee sporthallen en multifunctionele zalen. Deze zijn te huren voor vergaderingen, theatervoorstellingen, kinderfeestjes, beurzen en evenementen. steenbergen-rectificaties

Hydra Sport heeft in Brabant inmiddels aanzienlijk meer zwembaden en sportaccomodaties overgenomen. In 2015 berichtte het college dat met de komst van Hydra het eindelijk goed lijkt te gaan met het buurtcentrum. De exploitant heeft er naar eigen zeggen in 2015 verlies op geleden, omdat er veel investeringskosten moesten worden gemaakt. Zo berichtte BN de Stem dat onder meer al de toiletten door de exploitant zijn vervangen omdat er vlekken op de wc-brillen zaten. Daarom dachten de Steenbergers dat de toiletten vies waren, terwijl dit volgens de exploitant dus niet zo was.

We zochten de aanbesteding erbij. De oorspronkelijke aanbesteding was op 4 september 2014 op TenderNed gezet. De gunning werd op 5 januari 2015 bekend. De opdracht is maar liefst 3x gerectificeerd, op 16 oktober, 17 november en 23 november. Opmerkelijk genoeg vinden we in de aanbestedingsstukken een foto, getiteld “nieuwe toiletvoorzieningen”, daterend van 2 oktober 2014. Dat is de zwart/wit foto bij dit artikel. De foto met de nieuwe toiletten dateert dus van vóór de gunning van de opdracht.  Vreemd.

steenbergen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *