Puttense aannemers afgevallen bij renovatie stadhuis – Aanbestedingsnieuws

Puttense aannemers afgevallen bij renovatie stadhuis

De gemeente Putten heeft laten weten dat het de eigen aannemers niet heeft geselecteerd bij de aanbesteding voor de renovatie van het gemeentehuis in Putten. Het college betreurt dat, zo bericht het lokale blad De Puttenaer, maar de lokale aannemers konden niet aan de regels van de aanbesteding voldoen..

In totaal gaat het om 2 aanbestedingen, naar een plan van Korfker Architecten. De eerste aanbesteding heeft betrekking op de bouwkundige aanpassingen en de tweede aanbesteding op de technische installaties.

De selectiefase is inmiddels afgerond. De Puttense aannemerscombinatie en de combinatie van installatiebedrijven behoren niet tot de geselecteerde bedrijven.

De opdracht is gewonnen door BAM Bouw en Techniek BV, voor het installatiegedeelte van €2,5 miljoen. Bouwbedrijf Van Norel uit Epe won de bouwkundige aanbesteding ter waarde van €4,5 miljoen. Norel is verantwoordelijk voor het strippen en compleet nieuw inrichten van de ambtelijke werkplekken en personeelsruimte. Daarnaast wordt de buitengevel van het gebouw volledig vernieuwd.

Een aantal belangrijke installaties, zoals die van het gemeentelijk archief, blijven tijdens de verbouwing in gebruik. BAM past daarom modulaire installaties toe. De prefab-modules bevorderen een effectief bouwproces en zorgen voor flexibiliteit in het installatieontwerp wanneer bijvoorbeeld de kantoorinrichting in de toekomst verandert.

©Korver Architecten 2018 Bron: Putten

Bron: Putten/Tenderned, 8 oktober 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *