Aanbesteding N35 Nijverdal Wierden in aantocht – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding N35 Nijverdal Wierden in aantocht

Het staat er wel een beetje cryptisch, in het persbericht. De planvorming is afgesloten en het gaat nu de realisatiefase in. Maar uit t einde van het bericht blijkt het toch wel. Er komt een gunning aan in 2020. Dus ergo er komt een aanbesteding … Dat blijkt dus synoniem aan “het gaat nu de realisatiefase in”.

Er moeten ongelijkvloerse kruisingen komen, dat is tenminste de bedoeling van de provincie Overijssel en de gemeente Hellendoorn, die daar extra budget voor hebben ingesteld. Volgens Rijkswaterstaat is de verbetering nodig “omdat het steeds drukker wordt op de weg, waardoor er steeds vaker files en onveilige situaties ontstaan.”

Rijkswaterstaat heeft de mogelijkheden onderzocht van een autoweg met 2×2 rijstroken, viaducten met op- en afritten en een maximumsnelheid van 100 km/h. De opzet is dat de N35 straks een autoweg wordt met gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen.Volgens Rijkswaterstaat is dat ook goed voor de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.

Rijkswaterstaat is nu bezig met de voorbereidingen voor de realisatiefase, de laatste fase van dit project. Na gunning – naar verwachting in 2020 – gaat een aannemer aan de slag met de werkzaamheden voor de realisatie om te komen tot een betere verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer op de N35 tussen Nijverdal en Wierden.

Bron: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2018/10/n35-nijverdal-wierden-mijlpalen-procedure-en-participatie.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *