Provincie Overijssel ondertekent Schone Lucht Akkoord met Rijk – Aanbestedingsnieuws

Provincie Overijssel ondertekent Schone Lucht Akkoord met Rijk

Foto: Pexels.com

Gedeputeerde Tijs de Bree heeft namens de provincie Overijssel het nationale Schone Lucht Akkoord ondertekend. In het akkoord staan afspraken om de luchtkwaliteit te verbeteren, en daarmee op nationaal niveau te komen tot 50% minder ziekte door luchtvervuiling in 2030.

Tijs de Bree: “Het Schone Lucht Akkoord past goed bij de ambities in het coalitieakkoord Bouwen aan Overijssel, en de activiteiten die de provincie al verricht op gebied van energietransitie, stikstof en klimaat. Hierbij staat gezondheidswinst voor onze inwoners centraal in onze beleidsvoorstellen.”

Samen stappen zetten
De ondertekenaars van het akkoord spreken af om samen stappen te zetten om bijvoorbeeld schoner vervoer, schonere bedrijven en minder uitstoot door de landbouw mogelijk te maken. Het akkoord bestaat uit diverse maatregelen die bijdragen aan de luchtkwaliteit.

Een concreet voorbeeld van een project in Overijssel dat bijdraagt aan schone lucht is de aanbesteding van het stads- en streekvervoer, waarbij op grote schaal elektrische bussen worden ingezet. Daarnaast onderzoekt de provincie of er een pilot kan komen waarbij agrariërs real-time kunnen zien welke stoffen ze uitstoten, en wordt verkend of de provincie kan aanhaken bij een project in Zwolle, waarbij burgers de luchtkwaliteit meten met sensoren.

Bron: overijssel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *