ACM keurt tarieven en voorwaarden dienstvoorzieningen Valleilijn goed – Aanbestedingsnieuws

ACM keurt tarieven en voorwaarden dienstvoorzieningen Valleilijn goed

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verleent goedkeuring aan de tarieven en voorwaarden die spoorbeheerder ProRail en andere ondernemingen hanteren voor het gebruik van dienstvoorzieningen voor de treindienst tussen Amersfoort en Ede-Wageningen (ook wel ‘Valleilijn’ genoemd).
Dienstvoorzieningen zijn aan het spoor gelegen voorzieningen die van groot belang zijn voor het verlenen van een spoorvervoersdienst zoals stationsvoorzieningen en treinwasinstallaties. De andere betrokken partijen zijn Connexxion, NS (NS Stations en NS Reizigers) en Strukton/VIVENS, de concessieperiode betreft december 2021 – december 2036. De aanbesteding hiervoor start binnenkort.

ProRail en de andere betrokken ondernemingen zijn op grond van art 68c Spoorwegwet verplicht hun aanbod ter goedkeuring bij de ACM voor te leggen voordat een aanbesteding begint (‘ex ante goedkeuring’). Hiermee borgt de ACM een gelijk speelveld voor de vervoerders bij aanvang van de aanbesteding.
De ACM verleent alleen goedkeuring voor de vergoedingen en voorwaarden zoals die binnen het concessiegebied gelden vóór het begin van de inschrijving op de concessie. Als de vergoedingen en voorwaarden in de toekomst wijzigen, kan de ACM zelf of naar aanleiding van een klacht onderzoeken of de vergoedingen en voorwaarden voldoen aan de wettelijke eisen.
De ACM neemt in dit geval vijf goedkeuringsbesluiten voor het aanbod van dienstvoorzieningen die relevant zijn bij de aanbesteding van de Valleilijn.
De ACM verleent goedkeuring aan de tarieven en voorwaarden die spoorbeheerder ProRail en andere ondernemingen hanteren voor het gebruik van dienstvoorzieningen voor de treindienst tussen Amersfoort en Ede-Wageningen (ook wel ‘Valleilijn’ genoemd).

Bron: ACM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *