Prorail blijft opdrachten normaal verstrekken – Aanbestedingsnieuws

Prorail blijft opdrachten normaal verstrekken

NS en ProRail nemen maatregelen om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van de trein de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare treindienst. Vanaf zaterdag 21 maart 2020 start de NS met een speciale basisdienstregeling. Daarbij gaan NS en ProRail uit van 35% van de zitplaatsen ten opzichte van normaal. Prorail blijft wel de opdrachten op normale wijze verstrekken.

Foto: Pexels.com

ProRail werkt samen met een aantal spooraannemers. Deze werkzaamheden gaan zoveel mogelijk door met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen storingen zo snel mogelijk worden opgelost, wordt onderhoud gepleegd en kunnen werken aan grote en kleine verbouwingsprojecten doorgaan. ProRail staat continu in contact met de aannemers om te toetsen of werkzaamheden door kunnen blijven gaan.

Directeur Jorn Pruntel van spooraannemer ASSET Rail, een spooronderhoudsaannemer met de contractgebieden Gelre, Eemland, De Peel, Drenthe, Dordrecht en Brabant in beheer.:

“We werken zoveel mogelijk door waar het nodig is om ervoor te zorgen dat treinen zonder storingen kunnen blijven rijden. Daarbij houden we de richtlijnen van het RIVM in acht en staan we in nauw contact met onze medewerkers om zo nodig passende maatregelen te nemen in overleg met ProRail”. 

CEO John Voppen van ProRail: “Veel dank aan iedereen die de spoorsector draaiende houdt. Nederland heeft te maken met een ongekende situatie,” zegt Voppen. “Het is dan ook goed om te zien hoeveel we als bedrijven in de spoorsector aan elkaar hebben en dat we elkaar goed weten te vinden. We houden de situatie nauwlettend in de gaten om zo nodig in gezamenlijkheid passende maatregelen te nemen. Veel dank aan iedereen die de spoorsector draaiende houdt!”

Zo kunnen dokters en verpleegkundigen en alle andere Nederlanders in cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan.

NS/Prorail, 19 maart 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *