Project HOV in ‘t Gooi van Prorail / BAM wint prijs – Aanbestedingsnieuws

Project HOV in ‘t Gooi van Prorail / BAM wint prijs

Project HOV in ’t Gooi heeft de Bewuste Bouwers Trofee van 2020 gewonnen. In Hilversum realiseert ProRail met BAM Infra het meest complexe deel van dit project. Het behaalde de score met “audits”, niet van de accountant maar van mystery bezoekers. Van de 427 aangemelde bouwplaatsen door heel Nederland, scoort het project het beste op veiligheid, duurzaamheid, omgevingsbewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Projectmanager ProRail Maarten Mulder: “Ik ben natuurlijk supertrots op deze fantastische prestatie dankzij de hechte samenwerking tussen Provincie Noord-Holland, BAM Infra en ProRail. Het is de beloning voor de inspanningen waar we samen al ruim voor aanbesteding mee zijn gestart […] “De bouw van deze eerste dubbellaags onderdoorgang in een woongebied, op een diepte van maar liefst vijftien meter, heeft veel impact op bewoners omdat we letterlijk in de voortuinen van mensen werken.”

Aanbestedingsnieuws keek wel op van deze volgtijdelijkheid. Is de aanbesteding nu niet het startpunt van het inkooptraject?

Met de aanleg van deze frequente snelle HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum zorgt de provincie samen met BAM Infra, ProRail en omliggende gemeenten dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt, in de toekomst met de HOV-busverbinding kan reizen. Daarvoor maakt BAM Infra met ProRail onder andere een spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum. Naast de tunnel bouwt men in Hilversum een Fly-over, een natuurbrug en een busoverweg.

©Prorail 2021

Aanbestedingsnieuws zocht nog op wat de Trofee precies honoreerde en waar dat Bewustzijn is was gelegen. Dat hangt samen met een gedragscode, die rekening houdt met 5 pijlers  “Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. ” De grotere verassing liepen we toevallig tegenaan, toen bleek dat BAM de Bewuste Bouwers ook had opgericht. Dat meldt de site Bewuste Bouwers overigens zelf. “Op initiatief van BAM, Ballast Nedam, Strukton en VolkerWessels is de stichting in 2010 opgericht naar Brits voorbeeld, de Considerate Constructors Scheme, die daar sinds 1997 bestaat.”

 

Zie ook:

Daarbij zijn ruim honderd bomen met een diameter van meer dan tien centimeter gekapt en ten minste zeven bomen met een diameter van meer dan dertig centimeter.”
©Prorail 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *