Politiewagens staan niet stil door aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Politiewagens staan niet stil door aanbesteding

Remco Dijkstra en Yesilgöz-Zegerius (beiden VVD) wilden van Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten waarom de supersnelle Audi’s om boeven mee te vangen stil staat in de garage in afwachting van de aanvullende rijopleiding voor agenten. De pasgekochte Audi’s staan in afwachting van de rijbevoegdheid van beoogde chauffeurs in de garage, zo berichtte de Telegraaf.

Volgens Grapperhaus is er niet zo veel aan de hand. Voor de inzet van de voertuigen bij de specifieke werkzaamheden is een aanvullende rijopleiding noodzakelijk vanwege de hogere kruissnelheid van de voertuigen, die boven de brancherichtlijn ligt. De beschikbaarheid van de voertuigen is randvoorwaardelijk voor deze opleiding waardoor pas gestart kon worden met de opleiding nadat de voertuigen waren geleverd.

De Minister ontkent dat er een wachtlijst is, met 200 agenten voor de speciale rijopleiding. Grapperhaus: “Een aanvullende module [bleek] noodzakelijk op deze rijopleiding. Ervaren gebruikers hebben deze module inmiddels gevolgd. De volledige speciale rijopleiding (inclusief aanvullende module) voor gebruikers met geen of weinig ervaring is sinds augustus van dit jaar beschikbaar. De inschrijving is afhankelijk van de capaciteit binnen de teams en daarvoor geselecteerde medewerkers in de eenheden. De capaciteitsvraag in de teams voor het uitvoeren van reguliere werkzaamheden heeft daarbij prioriteit ten opzichte van het volgen van aanvullende opleiding”

Bron: Bijlagen Aanbestedingsstukken

In totaal zijn 70 nieuwe Audi’s gekocht en die staan volgens Grapperhaus niet stil maar zijn allen in gebruik.

 

Zie ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1177811606/supersnelle-politie-audi-s-staan-stil

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20192020-666.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *