Politiecommissaris Eindhoven ontslagen om fraude met inkoop – Aanbestedingsnieuws

Politiecommissaris Eindhoven ontslagen om fraude met inkoop

Opnieuw is een politiecommissaris ontslagen om fraude en corruptie met inkoop. Nu gaat het om Peter van den E. uit Eindhoven. Dat bericht tenminste het NRC Handelsblad, van afgelopen zaterdag. Op basis van intern onderzoek is geconcludeerd dat hij zich schuldig heeft gemaakt onder meer aan het aannemen van giften.

Bron: PIxabay https://pixabay.com/nl/users/Felix_Broennimann-199315/

Van den E. werkt al veertig jaar bij de politie, onder meer als programmaleider sensing. In dat kader schafte hij waarnemingsapparatuur aan, waaronder camera’s, drones, weegplaten en afluisterapparatuur. Hij zou daartoe reizen hebben aangenomen van leveranciers, en kosteloos hebben verbleven op een wijnboerderij in Frankrijk.

Van den E is volgens de krant de derde op rij, die in iets meer dan een jaar met strafontslag verdwijnt. Zijn voorgangers zijn Ad Smit (Amsterdam) die overigens ontkent structureel op  diners te hebben getracteerd en aan de beschuldigingen een herseninfarct heeft overgehouden. En in 2017 was het de beurt aan Frank Giltay, ook oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.

Bron: NRC, 9 februari 2019

1 thought on “Politiecommissaris Eindhoven ontslagen om fraude met inkoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *