Pianoocongres 2023 afgelopen donderdag – Aanbestedingsnieuws

Pianoocongres 2023 afgelopen donderdag

Begin van de zomer. Donderdag. Hadden we iets gemist? Oh jaa…. Het Pianoocongres 2023. Niet zo gek dat we het gemist hebben. PIANOo zelf vond het ook niet de moeite lonen het er nog over te hebben in hun eigen nieuwsberichten, het laatste wat we lazen was weer dat je je aan moest melden op 20 april.
Wij hadden dus minimaal een uitnodiging verwacht, zoals we die ook netjes gekregen hebben van andere congressen, schoonmaak, bouw en infra in de jaarbeurs. En het prestigieuze Digital Procurement World congres 11 en 12 oktober. Je kan als media niet overal achteraan rennen, he.

Media was overigens überhaupt niet welkom. Op https://www.pianoo-congres.nl/2023 lezen we weer het gezellige en uitnodigende “alleen werkzaam bij aanbestedende dienst”, dus naast Aanbestedingsnieuws waren ook de broodnodige inkoopadviseurs allemaal niet genodigd. Daarnaast moest je de administratie zelf nog verzorgen door je aan te melden  via de website, waarvan je ook maar moest weten dat die bestond, want er was geen link naar op de eigen website, Aanbestedingsnieuws wist dat er zoiets moest zijn en heeft het nog maar gegoogeld.

Dus Het thema: demareer mee, was naderhand nog gecorrigeerd naar demarreer mee, maar alleen in de breedbeeld versie van de website. Want niets spelt zo goed “leer bij ons hoe u moet inkopen” als een quasi inhouse ingezette ambtenares met paint shop pro, als je grafische vormgeving inkoopt tegen bodemprijzen leidt dat beslist tot typefouten. Ren onmiddellijk naar dit inkoopadviescentrum om te weten hoe je grafische vormgevers dus niet moet inkopen.

Deze Aanbestedingsnieuws heeft nog PTSS van de andere jaren waarin we werden uitgedroogd, zoals toen in Bussum, of die keer in Den Haag dat we op broden in de vorm van Steentjes moesten bijten. Dus erg happig zijn we niet meer. Nee, die liefdewerk oud papier is echt bekeken voor eigen rekening, weer  helemaal naar dat verschrikkelijke Omnisport in Apeldoorn en dan ook nog met een ingehuurde fotograaf uit de andere kant van het land, weten ze wel wat dat kost!??!

De opgeworpen toegangsdrempels voor het Pianoocongres verraden ook een beetje, hoe het eraan toegaat met een aanbesteding. Meld je aan met E-Herkenning. Let op, je hebt hiervoor een uittreksel uit het KVK nodig die maximaal 3 jaar oud is. Vul de UEA naar waarheid in en lever de duizend documenten tijdig in, op onze portal die op het moment van de deadline overigens wegens werkzaamheden uit de lucht is. Het karma dat PIANOo ten deel valt, wordt maar beperkt herkend en anders was dat werk waarschijnlijk ook niet uitvoerbaar geweest.

©Rijksoverheid 2023

Willen er PIANOo-ambtenaren op de verjaardag van Aanbestedingsnieuws komen? Schrijf je dan snel in op de website waar de eerste 5 deelnemers in aanmerking komen voor een speciale QR-toegangscode. Let op de link button werkt niet omdat het html 5 is dus google zelf anders even naar die website. Meld u zich dan met uw paspoort en QR-code dan bij de beveiliging onderaan het bedrijfsverzamelgebouw waar ook deurwaarder Klop en Hoofdpijn is gevestigd. Draag alleen geschikte schoenen! U moet 8 trappen lopen bij binnenkomst, dus laat uw naaldhakken maar thuis. We verraden niet wat we gaan doen, maar neem je steekvest maar mee.

Gelukkig is het met ambtenaren zo dat de webredactieassistent op de werkdagen wanneer zij werkt waarschijnlijk wel een dezer dagen een uitgebreid verslag zal posten. Dan kunnen we daarin nog ter bevestiging van onze vermoedens lezen, wat we zoal gemist hebben.

 

1 thought on “Pianoocongres 2023 afgelopen donderdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *