PIANOo houdt enquete naar niet-digitaal aanbestedende overheden – Aanbestedingsnieuws

PIANOo houdt enquete naar niet-digitaal aanbestedende overheden

PIANOo organiseert een enquete naar aanbestedende diensten die niet-digitaal aanbesteden en nog geen gebruik maken van TenderNed. Per 1 juli 2017 zijn aanbestedende diensten verplicht digitaal aan te besteden. PIANOo onderzoekt momenteel hoe aanbestedende diensten zich voorbereiden op de verplichting digitaal (elektronisch) aan te besteden. PIANOo gaat ook na, wat eventuele drempels zijn om over te stappen op digitaal aanbesteden.

Terwijl aanbestedingen op papier sinds de bouwfraude enquête verliepen met papieren stembussen waar enveloppen met de inschrijfsom in moesten worden gedeponeerd, zodat de aanbestedende dienst de enveloppen verplicht tegelijk moest openen bij het beslissen over de gunning, voorziet de digitale aanbesteding hiertoe in een “digitale kluis”.

©Zaz 2017 Digitale Kluis
obv: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Australian_Made_CMI_H2D_Home_Safe.JPG

De digitale “kluis” van onder meer TenderNed, hanteert het principe dat 2 ip-nummers de kluis apart moeten openen: “De digitale “kluis” mag geopend worden samen met een daartoe geautoriseerde collega (lokaal beheerder of procesleider) en verloopt altijd volgens het 4-ogen principe. Hierbij is het van groot belang dat de stappen voor het eerste en tweede teamlid in de juiste volgorde verlopen. Beide teamleden zijn via aparte computers ingelogd op TenderNed en ‘staan’ in het dashboard van de aanbesteding, waarvan de kluis geopend moet worden.”

Bron: PIANOo, 6 april 2017

https://www.tenderned.nl/tenderned-tip-13-het-openen-van-de-digitale-kluis-let-op-het-tijdig-doorlopen-van-de-stappen

https://www.pianoo.nl/actueel/nieuws/pianoo-enqu-te-digitaal-aanbesteden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *