PIANOo en TenderNed nu onderdeel van RVO.nl – Aanbestedingsnieuws

PIANOo en TenderNed nu onderdeel van RVO.nl

PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden en TenderNed zijn per 1 januari 2017 onderdeel van RVO.nl. Het expertisecentrum heeft als taak het inkopen en aanbesteden bij alle overheden te professionaliseren.

PIANOo biedt (semi-)overheden informatie, advies en ondersteuning voor de toepassing van aanbestedingswet- en regelgeving. Ook TenderNed, het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid met ruim 100.000 gebruikers, is bij PIANOo ondergebracht.

Alle overheden publiceren hun nationale en Europese aanbestedingen op TenderNed. Ondernemingen vinden hier dus alle aanbestedingen van de overheid. Voor 35% van de op TenderNed aangekondigde aanbestedingen, worden de inschrijvingen bovendien digitaal via TenderNed ingediend.

© Google Maps, 2017

De ervaring van het expertisecentrum is een mooie aanvulling op het pakket van RVO.nl. Een beter inkopende overheid draagt bij aan een beter ondernemersklimaat. PIANOo en RVO.nl werkten al samen op het gebied van maatschappelijk aanbesteden, duurzaam en innovatiegericht inkopen, het stimuleren van duurzame bouw en circulaire economie.

Bron: RVO, 3 januari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *