Ondernemers gedwongen tot akkoord met openbaar maken gegevens – Aanbestedingsnieuws

Ondernemers gedwongen tot akkoord met openbaar maken gegevens

TenderNed voert dinsdag 3 januari een aantal verbeteringen door in de applicatie, zo bericht TenderNed op zijn website. Zo is het na deze release mogelijk om in uw persoonlijke inbox (onder tabblad Berichten) meerdere berichten te selecteren en vervolgens te verplaatsen naar het archief of te verwijderen.

Een van de, volgens onze redactie, meest opvallende `verbeteringen´ betreft dat ondernemers akkoord gaan met het openbaar maken van hun KVK-gegevens via TenderNed wanneer zij inschrijven. Dat gebeurt door een vinkje waarmee akkoord wordt gegaan met de Gebruiksvoorwaarden van TenderNed.

Daarmee akkoord gaan, betekent voor ondernemers dat bij het deelnemen aan een aanbesteding, KVK-nummer, en ook privé-adres kunnen worden achterhaald. Dat gebeurt al grootschalig, maar daar waren de ondernemers voordien nog niet mee akkoord gegaan. Mocht een onderneming dat niet willen, bijvoorbeeld omdat het een eenmanszaak is, geregistreerd op een privéadres, dan kan hij zijn gegevens aanpassen in TenderNed, via het menu Instellingen.

In navolging van de PDF-formulieren van de EU  is onder afdeling ‘II.2.4 Beschrijving van de aanbesteding’ een toelichtende regel toegevoegd, waarin de nadruk wordt gelegd op de aard en de omvang van de opdracht ‘(aard en omvang van de werken, leveringen of diensten, of vermelding van de behoeften en vereisten)’.

Verder is het aantal tekens voor de bestandsnaam van een ZIP-bestand beperkt, voor de ZIP-bestanden die door TenderNed worden aangemaakt bij het archiveren van een aanbesteding. Bestandsnamen met een te lange naam leidden voorheen tot een foutmelding bij het unzippen.

Zie ook de TenderNed verbeteringenlijst
(Mirror: VerbeteringenTenderNed3januari2017)

Klik om printscreen te vergroten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *