PIANOo actualiseert metrokaart innovatiegericht inkopen – Aanbestedingsnieuws

PIANOo actualiseert metrokaart innovatiegericht inkopen

De Metrokaart Innovatiegericht inkopen met daarin de meest gestelde vragen is geactualiseerd. Dat heeft PIANOo gisteren laten weten via zijn website. Er zijn vragen aan toegevoegd en de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van innovatiegericht inkopen zijn erin opgenomen.

De metrokaart staat onder meer stil bij het verschil tussen innovatiegericht en innovatief inkopen, innovatief inkopen is. Bij innovatiegericht inkopen staat het resultaat voorop; er wordt een innovatieve oplossing ingekocht.

Bij innovatief inkopen gaat het om het innovatief inrichten van het inkoopproces, bijvoorbeeld met een concurrentiegerichte dialoog.

Verder staat de metrokaart stil bij de voordelen van innovatiegericht inkopen en er wordt aandacht besteed aan de verschillende rollen en competenties die de inkoper heeft.  Onder meer is in augustus 2018 een voorbeeld toegevoegd van de energie-opwekkende N211

Met de metrokaart wordt de inhoud van de website van PIANOo met betrekking tot het innovatiegericht inkopen ontsloten. De kaart behandelt algemene en een aantal meer specifieke vragen over innovatiegericht inkopen. Verdere vragen kunnen gesteld worden via het PIANOo infoloket: info@pianoo.nlZie verder:
https://www.pianoo.nl/nl/metrokaarten/metrokaart-innovatiegericht-inkopen-faq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *