PIANOo: Aanbestedingen lopen gewoon door – Aanbestedingsnieuws

PIANOo: Aanbestedingen lopen gewoon door

De meeste aanbestedingen lopen gewoon door, zo bericht TenderNed. Wel is de planning vaker dan anders aangepast. In week 13, de tweede week na de verscherpte coronamaatregelen, werden meer lopende aanbestedingen aangepast dan normaal. Het aantal afgebroken aanbestedingen was vorige week echter niet hoger dan normaal. Het aantal nieuwe opdrachten vertoont in de afgelopen 2 weken een normaal beeld.

PIANOo maakte een korte analyse van de aankondigingen op TenderNed. Daarbij concentreerde ze zich op de Europese aanbestedingen (ruim 85% van de gepubliceerde opdrachten).

  • In week 13 verschenen 68 rectificaties. In de meeste gevallen ging het om termijnverlengingen. Dit zijn nog steeds fors meer rectificaties dan het gemiddelde van 33 per week over 2019.
  • Het aantal rectificaties in week 13 ligt met 68 echter al een stuk lager dan in week 12, toen waren het er 99.

Opdrachtgevers lijken, zo concludeert PIANOo, gehoor te geven aan de oproep om kritisch naar hun termijnen te kijken.

Het aantal nieuwe opdrachten voor leveringen en diensten lag de afgelopen weken boven het weekgemiddelde van 2019 (leveringen: 54 per week, diensten: 95 per week).

©Zaz 2020

Voor werken (grof gezegd: aanbestedingen in de bouw- en infrasector) lag het aantal nieuwe Europese aanbestedingen in week 13 met 5 lager dan het gemiddelde over 2019 (10 per week). Het aantal afgebroken aanbestedingen lag voor deze categorie in diezelfde week echter op nul.

Bron: PIANOo, 3 april 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *