Oss ontwikkelt met AM ‘Herontwikkeling Raadhuislaan-Noord’ – Aanbestedingsnieuws

Oss ontwikkelt met AM ‘Herontwikkeling Raadhuislaan-Noord’

De gemeente Oss heeft gebiedsontwikkelaar AM gekozen voor de ‘Herontwikkeling Raadhuislaan-Noord’ in de stad. Het plan is beoordeeld door een selectiecommissie, een bewonerspanel en het projectteam. De selectiecommissie koos met advies van het bewonerscommissie unaniem voor het plan Linck van AM.

Linck’ wordt een groene, aantrekkelijke plek in Oss die onderdeel uitmaakt van het netwerk van de stad gelegen tussen het winkelgebied in het centrum en het theater De Lievekamp aan de Raadhuislaan. Een nieuw woongebied, verweven met de structuur van Oss, waar jong en oud comfortabel kunnen wonen, verblijven en doorheen wandelen. De rust aan het autoluwe, groene binnenhof vormt een aangenaam contrast met de reuring aan de stadse Raadhuislaan.

In het plan Linck staat ontmoeting centraal. Het gaat uit van geclusterd wonen en het delen van voorzieningen, zowel binnen als buiten. Verbinding is zichtbaar aanwezig door de bruggen tussen de gebouwen. Ook zijn er meerdere collectieve ontmoetingsruimten, zoals een atelier en een stadskas, verspreid over de gebouwen en de bouwlagen waar bewoners en buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. De aanwezigheid van Osse ondernemers in de plint – het onderste deel van gebouwen met bedrijfsruimtes – versterkt dit. Zo ontstaat een duurzaam woonklimaat waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten en een (sociaal) netwerk vormen.

Wethouder Joop van Orsouw (ontwikkeling stedelijk gebied) van Oss: ‘Dit is dé toekomst van binnenstedelijk bouwen in Oss.’

Marcel Janssen, senior ontwikkelingsmanager van gebiedsontwikkelaar AM is enthousiast over de waardering van de gemeente Oss voor het plan:

‘Oss is een stad met betrokken inwoners en ondernemers en wij zijn trots dat we een stukje van deze stad verder mogen ontwikkelen. We voegen echt iets toe met dit plan dat zich kenmerkt door veel aandacht voor verbinding in het gebied met ruimte voor ontmoeting en collectiviteit.’

Fragment ©BAM/Oss, 2021

Oss heeft zich verbonden aan de SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) . Gedragen door haar bestuurders en door Platform Global Goals Oss. De doelstellingen zijn belangrijk voor alle nieuwe ontwikkelingen in Oss, dus ook voor Linck. Samen met de denktank is hier veel aandacht voor geweest bij de ontwikkeling van Linck. Dit maakt Linck Van, Voor en Door Oss.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Linck? Ga naar www.linck-oss.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Bron: Bam, 15 december 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *