Oproep Cinfield en SMA tot nomineren tendermanager 2022 – Aanbestedingsnieuws

Oproep Cinfield en SMA tot nomineren tendermanager 2022

SMA en Cinfield nomineren ook dit jaar weer een tendermanager van het jaar, nu voor de vierde keer. Deelnemers aan de verkiezing kunnen zich niet zelf opgeven, maar moeten worden genomineerd door collega’s of partners uit het vakgebied. Daartoe plaatsen deal- en tendermanagement adviesbureau Cinfield en de vakvereniging voor salesmanagers SMA een dringende oproep.

Gedurende het traject worden de kandidaten door diverse vakjury’s beoordeeld op een aantal criteria. Dit zijn:
· visie op succesvol tendermanagement
· competenties & drijfveren;
· impact van zijn/haar werk op de organisatie;
· leiderschap en inspiratie
· behaalde resultaten (o.a. gewonnen/behouden omzet, waarde voor de organisatie, overige positieve impact voor de organisatie en resultaten) in de afgelopen drie jaar en het eigen aandeel daarin.

Ik ben een selfmade Tendermanager. Ik heb er nooit specifiek voor geleerd, ben er in gerold en heb het vak geleerd door goed bij peers te kijken en voortdurend te leren. Gaandeweg heb ik ervaren hoe belangrijk deze rol eigenlijk is. Ik bedoel, je salesteam heb je keihard nodig, maar tendermanagers zijn daarbij onmisbaar.”
Marco van Dongen – HEYDAY, Tendermanager van het Jaar 2021

Voor bedrijven die willen werken voor de (semi)overheid en grote opdrachtgevers is Tendermanagement een cruciale sales-competentie. Dat wordt nog niet overal zo gezien.

Leontien Navest merkt op dat aanbestedingen zelf ook veranderen en dat een goede tendermanager ook daar alert op moet zijn:

“De manier van uitvragen is de afgelopen jaren steeds scherper geworden. Je komt er niet met het verzamelen van wat standaard tekstblokken. Tendermanagement is een discipline die veel competentie vereist. Je bent een verbindingspunt waar alle kennis in de organisatie samenkomt en dat – vaak binnen een beperkte tijd – je moet construeren tot een perfect aanbod.”
Leontien Navest, Winnaar Tendermanager 2020

 

 

 

Nomineren voor de komende verkiezing kan tot 1 juni 2022 via:

https://sma.nl/nominatie-tendermanager-van-het-jaar-2022/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *