Ooststellingwerf publiceert aanbestedingen ook op Twitter – Aanbestedingsnieuws

Ooststellingwerf publiceert aanbestedingen ook op Twitter

De Friese gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland, plaatsen nieuwe aanbestedingen ook op Twitter met een link naar de inkoopkalender.  Dat hebben de OWO-gemeenten bekend gemaakt in hun nieuwsbrief over hun aanbestedingsbeleid. Doel is de aanbestedingen voor lokale ondernemers toegankelijk te maken.

Hoofduitgangspunten van het OWO inkoop- en aanbestedingsbeleid zijn het creëren van maatschappelijke waarde, Social Return on Investment, Duurzaam en Fairtrade inkopen, lokaal/regionaal inkopen en sociale werkvoorziening. 

De gemeente heeft als doel om de lokale en regionale economie zoveel mogelijk te bevorderen. De gemeente zal – indien mogelijk – in gevallen waar een enkelvoudig onderhandse aanbesteding is toegestaan een lokale, of bij het ontbreken daarvan, een regionale ondernemer uitnodigen. Wanneer een meervoudig onderhandse aanbesteding is toegestaan zal de gemeente tenminste twee lokale, en bij het ontbreken daarvan, twee regionale, ondernemers
uitnodigen.

Met ‘lokale ondernemers’ worden ondernemers bedoeld wiens bedrijven zijn gevestigd binnen de gemeente. Met ‘regionale ondernemers’ worden ondernemers bedoeld wiens bedrijven zijn gevestigd in aangrenzende gemeenten.
Ooststellingwerf: twitter.com/Owerf
Weststellingwerf: twitter.com/Westwerf
Opsterland: twitter.com/Opsterland

Bron: Nieuwsbrief Inkopen en Aanbesteden in OWO 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *