Online leerplatform voor Helmond Academie – Aanbestedingsnieuws

Online leerplatform voor Helmond Academie

Illustratie: www.pixabay.com

Helmond kent een rijk industrieel verleden. Met dank aan het kanaal, waarlangs de textiel- en metaalindustrie eeuwenlang floreerden. Ook nu is de industrie nog belangrijk, met toonaangevende traditionele én vernieuwende bedrijven zoals Nedschroef, Vlisco en AAE. Op de terreinen van de oude Volvo- en DAF fabrieken ontstond de Automotive Campus, dé Nederlandse referentie voor groene en slimme mobiliteit. Een internationaal gelauwerde hotspot die denkers, durvers en makers succesvol samenbrengt.

De afdeling Arbeid Organisatie en Gezondheid (AOG) van de gemeente zoekt een marktpartij voor het voor het online leerplatform dat wordt ingezet voor de Helmond Academie, waarbij een goede balans wordt gezocht tussen kwaliteit (klantbeleving), maatschappelijk verantwoord ondernemen en kosten. De Helmond Academie is het ontwikkel- en opleidingsplatform voor medewerkers van de gemeente Helmond. Binnen de Helmond Academie zijn zes leerlijnen gedefinieerd, ieder met een eigen trainingsaanbod. Dit zijn:
1. Soft skills
2. Digitaal Vitaal
3. Taal
4. Gezond en Vitaal
5. Helmondse Meesters
6. Werken in Helmond
Het programma van de Helmond Academie wordt blended aangeboden. De trainingsvormen zijn een mix van groepstraining, sociaal leren, werkplekleren en e-learnings. Daardoor kunnen medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk leren. Met de Helmond Academie leggen we nadrukkelijk de verbinding tussen interne ervaring en externe expertise. De meeste van onze trajecten en trainingen zijn in co-creatie gemaakt en de gemeente zet o.a. vaak de eigen professionals in bij de uitvoering. Buiten trainingen die worden ingekocht van externe partijen zijn er dus ook verschillende trainingen binnen de gemeente Helmond die worden gegeven door eigen collega’s.  

Het beoogd projecteffect is dat alle medewerkers van de gemeente Helmond plaats- en tijdonafhankelijk, op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier, toegang hebben tot een uitgebreid integraal en samenhangend aanbod van learnings. De learnings moeten zich richten op zowel persoonlijke als professionele/functiegerichte ontwikkeling. We zien al dat er actief gebruik wordt gemaakt van de huidige ontwikkelingskansen bij de Helmond Academie, maar vaak is dat dezelfde groep medewerkers. Met dit online leerplatform willen we continuïteit en stabiliteit van het leren organiseren.

Binnen scope van de opdracht vallen de volgende deelproducten:
• Een online leerplatform dat hybride en plaatsonafhankelijk leren faciliteert, en kosteloos toegang biedt tot minstens 200 verschillende online learnings van microlearnings, tot podcasts, tot webinars, etc. en minimaal de volgende onderwerpen bevat:
1. diverse communicatievaardigheden,
2. digitale vaardigheden,
3. projectmatig werken,
4. gezondheid,
5. loopbaanontwikkeling,
6. management skills,
7. taal
8. soft skills.
• Het integreren van bestaande e-learnings die wij aanreiken. Dit kunnen ook learnings zijn die door externe partijen worden aangeboden.
• Het (co)creëren van nieuwe e-learnings op verzoek van de gemeente Helmond, en dit proces van start tot eind kunnen verzorgen.
• Het aanbod en de inhoud van de online learnings aan laten sluiten op de bestaande blended learnings van de Helmond Academie. Denk aan bijv. Een training Adviesvaardigheden: de deelnemer start met een online learning op het online platform ter voorbereiding op de training, volgt dan een fysieke training, en heeft dan nog een opvolg e-learning op het online platform. U kunt als leverancier dus aansluiten op de leerreis (in vakterm ‘learning journey’) van de deelnemer, en ervoor zorgen dat deze completer wordt. U moet er dus ook voor zorgen dat uw online learning aansluit op de blended learning/fysieke training wat betreft de inhoud.
• Optioneel is een geïntegreerde Learning Management System (LMS)1, maar dit is geen must.

Helmond volgt een nationale openbare aanbestedingsprocedure conform de Aanbestedingswet 2012. De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die is geselecteerd op grond van de beste prijs-kwaliteitsverhouding (BPKV).

Bron: Tenderned dinsdag 7 december 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/246220

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *