Online informatiebijeenkomst aanbesteding paviljoen wereldtentoonstelling Japan – Aanbestedingsnieuws

Online informatiebijeenkomst aanbesteding paviljoen wereldtentoonstelling Japan

Nederland doet van 13 april tot 13 oktober 2025 mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka, Japan. De Europese aanbesteding voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de afbouw van het Nederlandse paviljoen en de bezoekerservaring is officieel gestart. Daar is € 7,8 miljoen (exclusief btw) beschikbaar voor. De Rijksdienst voor het Ondernemen RVO nodigt ondernemers uit om een voorstel in te dienen.

De Europese aanbesteding is officieel gestart met de publicatie op Tenderned.nl. U kunt tot en met maandag 5 december 2022 uw voorstel indienen: innovatie en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

RVO organiseert donderdag 6 oktober 2022 om 9:00 – 11:00 uur een online informatie bijeenkomst voor geïnteresseerden die een voorstel willen indienen. Er wordt achtergrondinformatie gegeven over de aanbesteding en u kunt er uw vragen stellen.

Expo 2025 Osaka heeft als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’. Het gaat over het vormgeven van een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid zullen bepalen. Nederland is op de Expo vertegenwoordigd met een fysieke ruimte: het Nederlands paviljoen. Met dit paviljoen in het district ‘Saving Lives’ wil Nederland de vraag beantwoorden die in Osaka centraal staat: “What is the happy way of life?”.

Onder de noemer ‘Common Ground: A Dutch invitation to create healthy societies together’ is door het ministerie van Buitenlandse Zaken een meerjarige campagne opgezet. Deze werkt toe naar de Expo 2025 Osaka.

©Expo2025 2022

Japan heeft, net als Nederland, te maken met dringende en ingewikkelde uitdagingen. Zoals klimaatverandering, verstedelijking, vergrijzing, de energietransitie, voedselzekerheid, de gezondheidszorg toegankelijk houden en voor iedereens welzijn zorgen. Belangrijke thema’s waar Nederland veel kennis en kunde in heeft. Maar deze enorme uitdagingen kan geen enkel land alleen oplossen. Nederland wil daarom tijdens de Expo in Osaka een platform zijn om verschillende perspectieven en expertises samen te brengen. Hier kunnen zij samen werken aan oplossingen. Het paviljoen biedt de bezoekers een unieke ervaring.

Een paviljoen op de Expo in Osaka is hét visitekaartje van Nederland. Het biedt een internationaal podium om te laten zien wat ons land in huis heeft aan innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van klimaatverandering en gezondheidszorg. Nederlandse innovaties hebben veel te bieden om de steeds groter wordende steden duurzaam en groener te maken, om gelukkig en gezond met elkaar te kunnen leven. Expo Osaka biedt daarmee een mooie kans voor ons bedrijfsleven en om onze handelspositie in de regio te versterken.

Dien uw voorstel in op Tenderned. Daar vindt u het aanbestedingsdocument, met de doelstellingen en de eisen aan het paviljoen, de omgeving buiten en de beleving binnen. Ook leest u op welke manier dat wordt beoordeeld. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) begeleidt de aanbesteding.

De deadline voor een inschrijving is maandag 5 december 2022 om 13:00 uur (Nederlandse tijd).

Bron: RVO 26 juli en herzien 23 september 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *