Onenigheid over veerpont Buitenkaag is de wereld uit – Aanbestedingsnieuws

Onenigheid over veerpont Buitenkaag is de wereld uit

Foto: Veerpontkaag.nl

De onenigheid die er was gerezen  tussen de gemeente Kaag en Braassem en de firma Ponto over de verzorging van de veerdienst tussen Kaag en Buitenkaag is ten einde. Ponto stopt per 1 januari 2019 met de veerdienst, die dan wordt overgenomen door de firma ODV Maritiem.

De gebroeders John en Martien Hoogenboom van Ponto verzorgen al meer dan 30 jaar de veerdienst tussen Buitenkaag en Kaag, maar er ontstond onrust toen de gemeente een aanbesteding uitschreef voor een nieuw contract. De broers waren daar niet over te spreken, en de gemeente verweet het tweetal daarop belangrijke informatie achter te houden.

Er volgde een rechtszaak over de kwestie, die er uiteindelijk toe leidde dat de broers zich niet inschreven voor de aanbesteding. Die ging daarop naar de nieuwe exploitant ODV Maritiem. Dit leidde tot grote woede van de heren van Ponto, die de gemeente een gebrek aan communicatie verweten. ODV Maritiem B.V., die het contract gaat uitvoeren ontvangt hiervoor 297.000 euro per jaar. Daarmee vangt ODV Maritiem aanmerkelijk meer dan de huidige exploitant Ponto die per jaar 123.000 Euro kreeg.

Inmiddels is de strijdbijl begraven. Kaag en Braassem en Ponto hebben overeenstemming bereikt over de afronding van het huidige contract. Dit behelst dat er circa 650.000 euro wordt uitgekeerd aan in de afgelopen 20 jaar opgebouwde reserve, geld van Ponto zelf dat op een gemeenterekening is gereserveerd voor de aanschaf van nieuwe ponten aan het eind van de levensduur. . Daarnaast betaalt Kaag en Braassem ruim een miljoen euro voor het overnemen van de twee ponten en het wachtershuisje.

Ponto is nu heel tevreden met de wijze waarop overeenstemming bereikt is Ponto gaat ODV Maritiem nu ondersteunen in het maken van een goede start.

Bron: Witteweekbladnieuw-vennep.nl/ Kaagenbraasem.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *