Ondersteuning MVI inkopen erg populair – Aanbestedingsnieuws

Ondersteuning MVI inkopen erg populair

RVO bericht dat er al 100 aanvragen voor ondersteuning zijn binnengekomen voor MVI: Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Daarvan zijn 75 aanvragen van decentrale overheden en 25 van het rijk. Aanmelden is nog steeds mogelijk, zo bericht PIANOo.

Met het programma krijgen (de)centrale overheden praktische ondersteuning van experts om hun inkooptrajecten circulair en/of klimaatvriendelijker te maken. Experts helpen de overheden door concrete vragen te beantwoorden over het circulair maken van een inkooptraject. Het gaat dan om vragen als:’wat vraag ik voor een circulair zwembad?’, ‘hoe stel ik een circulaire bestektekst op’, of ‘hoe kan ik een Life Cycle Analysis concretiseren?’.

Metropoolregio Eindhoven is de 100e aanvrager van expert ondersteuning bij klimaatgericht en circulair inkopen van contractvervoer. Met de overheidsinkoop de transitie stimuleren naar een klimaatneutrale en circulaire economie.

Leernetwerken

Daarnaast kunnen de aanvragers deelnemen aan leernetwerken. Er zijn 10 leernetwerken waar inkopers en beleidsmedewerkers onder begeleiding van experts meer leren over de praktische kant van klimaatneutraal en circulair inkopen. Zowel aan de pilots als aan de leernetwerken wordt gemeten door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM); om te kijken welke besparing deze projecten opleveren wat betreft CO2 en grondstoffen.

Inmiddels zijn er binnen het project 100 aanvragen gedaan. Omdat er ruimte was om ruim 100 pilots te ondersteunen, is aanvragen nog steeds mogelijk. Ongeveer 10 extra pilots kunnen ondersteuning op maat krijgen bij het opzetten en uitvoeren van hun inkooptraject. De leernetwerken circulair en klimaatneutraal inkopen starten 2 en 3 juli 2018. Er zijn inmiddels meer dan 250 aanmeldingen.

Bron: RVO, 26 juni 2018

©Geralt/Pixabay 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *