Zuid-Hollands Landschap nieuwe beheerder Crezeepolder – Aanbestedingsnieuws

Zuid-Hollands Landschap nieuwe beheerder Crezeepolder

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is de winnaar van de aanbesteding van het nieuwe getijdennatuurgebied de Crezéepolder langs rivier de Noord tussen Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk. Het gaat om een gebied van 72 hectare dat hiermee in private handen komt. De provincie Zuid-Holland koos Stichting het Zuid-Hollands Landschap als de bieder met het beste plan en het beste bod.

Damdoorbraak Crezeepolder ©Zuid-Holland 2017

De aanbesteding was in een eerdere fase “mislukt”, vanwege procedurele fouten en moest opnieuw, berichtte de provincie Zuid-Holland, die het gebied heeft afgestoten omdat het beheren van natuurgebieden niet tot de “kerntaken” van de provincie behoort. “Andere partijen hebben meer ervaring met het beheer en hebben hiervoor ook materieel en personeel beschikbaar.”

In een reactie laat Zuid-Hollands Landschap weten:

Hiermee komt volgens de nadrukkelijke wens van de achterban van de natuurorganisatie weer een stuk zeldzame, vrij toegankelijke deltanatuur in veilige handen. Veel donateurs van het Zuid-Hollands Landschap hebben grif gegeven om dit vogel- en plantenrijke zoetwatergetijdengebied te kunnen verwerven, beschermen en onderhouden. Eerder was Stichting Het Zuid-Hollands Landschap ook aangewezen als winnaar van de aanbesteding. Ook in deze nieuwe ronde kwam de Stichting als winnaar uit de bus.

Directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers zegt over de aanschaf:

“Dankzij de gulle giften van donateurs van onze stichting ontvingen we een aanzienlijk bedrag van de kosten voor aankoop en verdere ontwikkeling van het gebied. Daar zijn we alle donateurs heel dankbaar voor! Het laat zien hoe belangrijk mensen beschermde natuur dichtbij vinden. Ook zijn er meerdere fondsen waarvan we weten dat ze ons financieel steunen in de aankoop en ontwikkeling van de Crezéepolder. Dankzij al die steun kunnen we dit mogelijk maken.”

De polder is van de rivier afgeschermd door de Zomerdijk. Voorafgaand aan de verkoop is deze dijk doorgestoken om de getijden te laten terugkeren in het gebied.

Zie eerder:

http://www.aanbestedingsnieuws.nl/aanbesteding-crezeepolder-moet-opnieuw/

Zie ook:
https://www.ambacht.net/nieuws/2018-06-28-4406-stichting-het-zuid-hollands-landschap-nieuwe-beheerder-crezepolder.html
https://www.waterwinst.nl/project/crezeepolder-terug-naar-een-zoetwatergetijdengebied/

Tientallen dode vogels aangetroffen in Crezeepolder; doodsoorzaak nog onbekend

 

Zie ook:

 

Opnieuw grondruil Staatsbosbeheer: nu Limburgs Landschap, omzeiling aanbestedingsplicht?

2 thoughts on “Zuid-Hollands Landschap nieuwe beheerder Crezeepolder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *