Ondernemers: Een geldige inschrijving: aanbesteden om het aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

Ondernemers: Een geldige inschrijving: aanbesteden om het aanbesteden

In een verslag van VNO-NCW  wordt een aanbesteding waarop maar 1 (één) geldige inschrijving was binnengekomen, terwijl de eisen zodanig waren dat de meeste marktpartijen daar niet aan voldoen, aanbesteden om het aanbesteden genoemd. Schrijnende voorbeelden van ondernemers die worden gevraagd om een tender die al bestaat uit de halve opdracht en waarvoor de markt té veel kwaliteiten in huis moet hebben, passeren de revue.

Dat transparant en efficiënt moet worden aanbesteed staat bij de ondernemers ook hoog in het vaandel. Aan een dichtgetimmerde procedure hebben ze echter niets. Een van de ondernemers geeft ook een voorbeeld van eisen waarbij de eisen vooral politiek waren ingegeven, en meer window-dressing zijn. De directeur mocht niet meer verdienen dan de Balkenende-norm.

©VNO-NCW 2018

Al de genoemde ondernemers noemen wel allemaal de Commissie van Aanbestedingsexperts. Daar zijn ze tevreden over vanwege de proportionaliteitstoets en de relatie tot het voorwerp van de opdracht.  Apart, want zo veel zaken heeft die Commissie toch niet in behandeling gehad de afgelopen 5 jaar. Alle ondernemers die Aanbestedingsnieuws heeft gesproken, kennen de Commissie van Aanbestedingsexperts niet.

Zie verder:

https://www.vno-ncw.nl/forum/onheus-behandeld-bij-een-openbare-aanbesteding-3-ondernemers-vertellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *