Onderhoud openbare verlichting Haarlemmermeer naar Ko Hartog – Aanbestedingsnieuws

Onderhoud openbare verlichting Haarlemmermeer naar Ko Hartog

Foto: Ko Hartog Elektrotechniek BV

De gemeente Haarlemmermeer was op zoek naar een contractant voor het onderhoud en vervanging c.q. storingen oplossen aan haar openbare verlichting. Het werk omvat globaal:

  • 45.000 lichtpunten
  • 500 schakel- en verdeelkasten
  • 15 voetgangersoversteekplaatsen
  • 1.225 km elektriciteitskabel

De contractant zou gehouden zijn aan het herstellen van storingen aan kabels en voedingskasten, het herstellen van schades aan kabels, voedingskasten en de openbare verlichting, het administratief afhandelen van storingen en schades, het leveren van armaturen, lichtmasten, kabels, voedingskasten en elektrische onderdelen, het leveren van revisiegegevens, het opzetten en in stand houden van een 24-uurs storingdiensten en het opzetten en in stand houden van een web-based meldingensysteem.

Op deze aanbesteding waren drie inschrijvers, en de opdracht is gegund aan Ko Hartog Elektrotechniek BV uit Heiloo.

Ko Hartog zegt zelf in een nieuwsbericht op haar site: Ko Hartog Elektrotechniek BV gaat na een uitvoerige aanbestedingsprocedure medio april 2019 starten met het beheer en onderhoud van openbare verlichting in de gemeente Haarlemmermeer. In de toetsing van de aanbesteding zijn naast prijs en kwaliteit ook technische- en veiligheidsaspecten en zaken in relatie tot duurzaamheid opgenomen. Ko Hartog heeft een plan ingediend met de beste prijs en kwaliteitsverhouding voor het onderhouden van de openbare verlichting.

Ko Hartog behaalde op het onderdeel Kwaliteit de maximale score. Ko Hartog wist de beoordelingscommissie maximaal te overtuigen met een goede kennis van het bestek, de risico’s en de kansen. De casussen die aan de orde werden gesteld wisten zij meer dan volledig, relevant en doeltreffend te beantwoorden. Er worden bij het onderhoud van openbare verlichting zoveel mogelijk duurzame materialen toegepast waaronder
ledverlichting en aluminium masten die gerecycled worden. Ook worden afgeschreven lampen en armaturen aangeboden aan WeCycle, zodat componenten hieruit weer hergebruikt worden of als grondstof dienen voor nieuwe producten. Omdat Ko Hartog werkt volgend de CO2-prestatieladder wordt er tijdens de werkzaamheden ook een bijdrage geleverd aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Het onderhoudsbestek is getekend voor 4 jaar en zal aangestuurd worden vanuit vanuit de projectlocatie Hoofddorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *