Nunspeet houdt eerder mislukte aanbesteding sporthal opnieuw – Aanbestedingsnieuws

Nunspeet houdt eerder mislukte aanbesteding sporthal opnieuw

Nunspeet houdt opnieuw een aanbesteding voor nieuw- en verbouw van een zwembad, sport -en turnhal. Dat deed de gemeente al eens eerder, maar onlangs verbrak het een contract met de beoogde bouwer. Dat blijkt uit verslaggeving van RTV Nunspeet. Nou zijn er twee sporthal-verbouwingen in Nunspeet. Blijkens de tender moet het zwembad op de Whiltsang komen, waar nog geen zwembad is. Sporthal de Brake, waar het niet om gaat, die heeft al een zwembad.

In de Whiltsang tender uit 2018 wordt namelijk gevraagd om

-een zwembad met een hoofdbad van 25×15,4m;
-een doelgroepenbad van 15x8m;
-een recreatiebad van 135m2;

De Stentor bevestigt ook dat daar een zwembad moet komen. Wij vroegen ons af hoe veel inwoners Nunspeet heeft, dat er 2 algemene zwembaden komen, dat zijn er 20.000. Eindhoven, met 200.000 inwoners, vond 2 zwembaden voor recreatief zwemmen “te veel” en sloot er daarom een. Maar daar zijn ze dan ook de gekste. Aanbestedingsnieuws vraagt zich af, na dit zoveelste zwembadnieuwtje, of het niet aan centrale regie op de zwembadbehoefte ontbreekt

 

RtV Nunspeet bericht onder meer:

Medio november aanstaande zal het aanbestedingsproces starten met de publicatie van de aankondiging van de selectiefase. [..

©Nunspeet 2018, bron fragment tenderstukken

] in het begin van 2021 wil het gemeentebestuur de aanbesteding afronden en het werk definitief gunnen. Het al afgesloten contract met de installateur voor het sport- en recreatiecomplex blijft onverminderd van kracht.

 

De eerdere aanbesteding dateerde uit 2018. Het ging om een DBME-contract. We vonden geen gunningsbericht bij die aanbesteding. Wel de uitvraag:

Dit project omvat het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en gedurende 25 jaar risicodragend onderhouden en energiebeheer verzorgen van een nieuw sportcomplex, op hoofdlijnen bestaande uit: -een zwembad met een hoofdbad van 25×15,4m; -een doelgroepenbad van 15x8m; -een recreatiebad van 135m2; -een sporthal van 28x48x7m; -een turnhal van 20x23m; -horeca en overige facilitaire functies; -eventueel uitbreiding met commerciële functies. Het sportcomplex zal zeer duurzaam ontwikkeld worden. In ieder geval zal het gasloos uitgevoerd worden met een EPC waarde van 0,0.

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/132967;section=3  (gerectificeerd)
https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/131717 (oorspronkelijk)

Zie ook:

https://nunspeet.raadsinformatie.nl/document/1151821/1/ Masterplan Revitalisering Sportpark Wiltsangh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *