Nu ook trainingen in SLA, cloud- en ICT-contracten voor professionals binnen de overheid – Aanbestedingsnieuws

Nu ook trainingen in SLA, cloud- en ICT-contracten voor professionals binnen de overheid

Laatst geupdate op augustus 13, 2021 door redactie

Vanaf deze maand worden trainingen in ICT-recht en contracten aangeboden door Legalz Opleidingen, de opleidingstak van ICT-advocatenkantoor Legalz. De trainingen zijn bedoeld voor professionals, managers en inkopers verantwoordelijk voor het tot stand brengen van ICT-contracten, zoals bij de aanbesteding van clouddiensten, software en Saas of IT-beheer. Anders dan vaker het geval, zijn deze juridische trainingen niet gericht op juristen. Legalz slaat juist de brug tussen praktijk en juridisch.

Legalz Opleidingen start met het aanbieden van een aantal belangrijke basistrainingen voor deelnemers uit de wereld van overheid, non-profit en bedrijfsleven. Het betreft trainingen over onder meer de juridische aspecten van cloud- en SaaS-contracten en Service Level Agreements.

Oprichter van Legalz en Legalz Opleidingen Robert Grandia: “Juist voor professionals binnen de overheid is basiskennis van IT-contracten onmisbaar. Zeker bij aanbestedingen en grote contracten. Welke inkoopvoorwaarden gaan we hanteren? GIBIT, ARBIT? En in hoeverre bieden die sets dekking? Te vaak wordt gedacht dat een set algemene voorwaarden de zaken regelt. Of dat we een template overeenkomst van de vorige keer gewoon kunnen gebruiken. De ellende komt dan echter in een later stadium boven. Dan blijkt dat er eigenlijk te weinig focus is geweest op het opstellen van de ICT-contracten. Dat is zonde, want juist bij de aanbesteding zou je moeten werken aan contracten die in de praktijk ook werken. Daar focussen we op in onze trainingen. We maken de leerstof concreet, toegankelijk en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk van onze cursisten.”

De trainers van Legalz Opleidingen hebben een achtergrond als ICT-advocaat of -jurist en kennen de ICT-uitdagingen van gemeenten en overheden als geen ander. Zij zijn dagelijks betrokken bij contracten en geschillen over ICT. De praktijk is de leermeester van alle dingen: de cases en voorbeelden die dagelijks langskomen, nemen zij mee in opleidingen.

Legalz Opleidingen biedt ééndaagse cursussen aan in klassikale of online vorm. Vanwege de coronacrisis worden de trainingen op dit moment enkel online aangeboden. Incompany trainingen behoren ook tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Kijk dan op de site van Legalz Opleidingen of neem contact met ons op via opleidingen@legalz.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *