NS aanbesteding dubbeldekkers gepubliceerd – Aanbestedingsnieuws

NS aanbesteding dubbeldekkers gepubliceerd

De NS heeft een Engelstalige tender gepost voor de tweede generatie dubbeldekkers. In december 2019 nam de NS afstand van de eerste dubbeldekkers en in februari werd al bekend dat de NS overwoog om nieuwe dubbeldekker treintoestellen aan te schaffen. De tender is gepubliceerd op 9 april en aanmelden kan nog 53 dagen, de tender sluit op 9 juni.

De Aanbesteding is uitgezet door NS Lease B.V. De treinen moeten operationeel zijn in de eerste helft van 2027 op het 1500 V DC  elektische netwerk. In totaal moet daarmee voorzien zijn van ongeveer 30.000 zetels. Er is specifiek gevraagd om een treinset met een vlakke toegang (zonder trap) en geschikt voor een perronhoogte van 760 mm. De trein moet ook over een comfortabel interieur beschikken en lage levenscycluskosten hebben.

Het contract bestaat uit 3 delen. A een verkoopovereenkomst betreffende een basis order van trein sets, op zijn minst operationeel op het Nederlandse hoofdrailnetwerk, inclusief mockups, training en documentatie. B een ondersteuningsove

©NS 2020

reenkomst en C een reserve-onderdelen overeenkomst. Optioneel is er ook een vierde deel, bestaande uit een verkoopovereenkomst voor additionele bestellingen.

De bieding moet weer gedaan worden via de NS tender software Ariba (van SAP). Toegang daartoe kan worden verkregen via email op procurementsupport@ns.nl. Berichten worden daar binnen twee werkdagen beantwoord. Men is telefonisch te bereiken via +31 (0)88-6713319.

en op het adres:

NS Procurement
Postbus 2534
3500 GM Utrecht

Zie ook:

Criteria voor leveranciers

Details van de Tender zijn te bekijken via
https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/192212
https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/192212;section=7

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *