Kerkdennen Ermelo gegund aan Van Gelder – Aanbestedingsnieuws

Kerkdennen Ermelo gegund aan Van Gelder

Kerkdennen is het oudste bedrijventerrein van Ermelo. Samen met de ondernemers gaat de gemeente maatregelen nemen voor verbetering van het bedrijventerrein. Er wordt een regenwaterriool aangelegd, nieuw asfalt en parkeervakken. Ook komt er een 30km zone. De maatregelen zijn gericht op verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid en maken volgens Ermelo het bedrijventerrein weer toekomstbestendig.

De opdracht is  gegund aan Van Gelder, die voor het project blijkens het bouwbord samenwerkt met Ginkel Groep, Van Hees Tuin- en Landschapsarchitectuur, Pius Floris en Buro Noord DAGnl. Van Gelder werkt met elektrisch materiaal bij deze aanbesteding. Het betreffende gebied ligt aan de rand van de Veluwe, tussen Ermelo en Putten.
Van Gelder: “Uniek bij dit project is dat het werk wordt verricht met zo weinig mogelijk uitstoot. Van Gelder heeft de landelijke primeur om in Ermelo aan de slag te gaan met twee elektrische rupskranen. Eén van acht en één van vijftien ton. Er wordt onder andere een regenwaterriool, nieuw asfalt en parkeervakken aangelegd.”

©Ermelo 2020
We zagen zo snel geen Tender op Tenderned en ook niet op Aanbestedingskalender. Door de Coronacrisis is de procedure anders gelopen dan anders.
We zouden aanvankelijk een informatiebijeenkomst houden en alle ondernemers persoonlijk bezoeken. Maar door de coronacrisis kan dat nu natuurlijk niet. Daarom hebben we in overleg met de gemeente Ermelo onze app opgetuigd, extra informatieborden geplaatst, iedereen gebeld en ook nog iedereen een brief gestuurd. Daarnaast gaan we ook met een aantal ondernemers persoonlijk in gesprek. Hierbij geldt: op afstand waar dat kan en persoonlijk waar dat moet.”

Vanuit de gemeente is er flink ingezet op duurzaam werken. Het ‘oude’ bedrijventerrein Kerkdennen ligt namelijk naast natuurgebied, zo weet omgevingsmanager Paulien Bisschop van Van Gelder. “Vanuit de gemeente is best lang gepraat hoe dit werk gedaan kon worden zonder schade aan te richten aan het naastgelegen heidegebied. Gezocht werd naar een aannemer die dit werk kon doen met zo weinig mogelijk uitstoot.”

Kosten noch moeite wordt dus gespaard om de aannemer het naastgelegen bedrijventerrein met uitstootvrije machines te laten asfalteren. Toch opmerkelijk dat het gebied dat zo kennelijk zo urgent van stikstofuitstoot bespaard moet blijven, zo massaal gekapt wordt. Het was toch “maar oogstbos“, daar bij de Veluwe rond Putten?

Zie ook:

https://www.destentor.nl/veluwe/gemeente-ermelo-overstag-bedrijven-langs-groene-haspel-moeten-weg~a4cfd835

https://www.destentor.nl/veluwe/kappen-is-noodzaak-lariksbomen-houden-door-droogte-en-kever-geen-stand-in-veluwse-bossen~af8f7852/

https://www.gelderlander.nl/arnhem/op-de-veluwe-worden-nog-steeds-bomen-gekapt-dit-kan-gewoon-niet~ac9020f5/?referrer=https://www.google.com/
https://www.destentor.nl/veluwe/hoogleraar-bomenkap-is-niet-oorzaak-van-het-verdwijnen-van-bos-maar-de-natuurwet~aa43400c/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *