NRC: topambtenaar ontslagen om bevoordelen VWS – Aanbestedingsnieuws

NRC: topambtenaar ontslagen om bevoordelen VWS

De NRC meldt dat een topambtenaar van de gemeente Den Haag is ontslagen omdat hij buiten de projectdirectie om meerwerk heeft goedgekeurd. Dat zou ten voordele van VWS zijn geweest.

©Den Haag 2019

Het gaat om het”cultuurpaleis” Amare-project aan de Ammunitiehaven; dat kost met €210, 9 miljoen flink meer dan de €176,6 miljoen die was begroot, maar blijft nog ruim binnen de 50%-norm waarboven meerwerk opnieuw moet worden aanbesteed. In het Amare-project moeten het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium gehuisvest worden. Het project gaat met gerecycled beton worden gebouwd. Ernaast moeten ook nog 3 woontorens worden gebouwd en op het dak komen 4000 zonnepanelen. In de gevel zitten broedkasten en holtes voor vleermuizen, die op stand willen wonen.  En al met al is dit een van de langst lopende draadjes van het Skyscrapercity forum, waar de discussie al sinds 2006 begonnen is.

Zowel de ambtenaar als de gemeente willen geen commentaar geven op de situatie.

Zie verder: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/22/onderzoek-topambtenaar-den-haag-wegens-mogelijke-bevoordeling-bouwgigant-a3981273

en over het project:

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/wonen-en-bouwen/bouwprojecten/onderwijs-en-cultuurcomplex-klaar-in-2020.htm

1 thought on “NRC: topambtenaar ontslagen om bevoordelen VWS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *