Dura Vermeer zet bemiddelaar in voor social return – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer zet bemiddelaar in voor social return

Dura Vermeer maakt vanaf dit jaar gebruik van een bemiddelaar Werksaambeter (WSB) om invulling te geven aan social return. De bemiddelaar gaat Dura Vermeer bijstaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. De social return verplichting is in overheidsaanbestedingen vaak al verplicht, maar het bouwconcern wil meer doen voor de samenleving.

WSB is een one-stop shop voor iedere werkgever die graag mensen wil aannemen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Niet alleen om invulling te geven aan de Participatiewet, maar des te meer om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.”, aldus een woordvoerder van Dura Vermeer.

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/liefde-hart-formulier-handen-1672154/

De bemiddelaar zet een grondige werving- en selectie in om te voorkomen dat arbeidskrachten ongemotiveerd zijn. “Mensen worden bij ons van voor naar achter gescreend en we zoeken altijd naar de beste match,” zegt eigenaar Naomi van der Horst van WSB. “WSB heeft de kennis, de ervaring en het netwerk om voor iedere positie de perfecte kandidaat te vinden. Bij ons stroomt 85 procent uit naar een contract bij de opdrachtgever.”

Dat Dura Vermeer mensen vooral op projectbasis zal inzetten, is geen probleem, weet Van der Horst. “Dat is voor sommige mensen juist goed. Zij kunnen zonder toekomstdruk wennen aan een arbeidsritme. Men vergroot kennis en ervaring en is breder inzetbaar.”

Tot nu toe is één medewerker via de bemiddelaar bij Dura Vermeer geplaatst. “Bij de asfaltcentrale in Eemnes staat via ons een 58-jarige huismeester/conciërge. Hij was al 8 jaar werkloos en is als een vis in het water bij Dura Vermeer.”

Bron: Dura Vermeer, 25 mei 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *