Nieuwbouw overdekt zwembad De Vijfsprong Rucphen – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw overdekt zwembad De Vijfsprong Rucphen

Vijfsprong Rucphen
Foto: ©Gemeente Rucphen

In de gemeente Rucphen is in de Binnentuin aan de Kozijnenhoek het sport- en vrijetijdscentrum De Vijfsprong gevestigd. Onderdeel van dat centrum zijn een sporthal, een binnenzwembad en een openluchtzwembad. De gemeenteraad van Rucphen heeft besloten om een nieuw zwembad te bouwen. Dit nieuwe zwembad komt in de plaats van het bestaande binnenzwembad en het reeds gesloopte buitenbad. Het nieuwe zwembad wordt gebouwd op de locatie van het oude openluchtzwembad en zal dienst gaan doen als binnenzwembad en in de zomermaanden ook als zwembad met een ligweide en een spraypark voor de jongste doelgroep. Het nieuwe zwembad zal worden gebouwd met een bassin van 16 x 25 meter en zal worden gebruikt als instructiebad, als recreatie bad en als trainings- en wedstrijdbad voor de zwemvereniging. Er zal
op de begane grond een entree met beperkte horeca en balie, kleedruimtes, douches, personeelsruimtes en bergruimtes worden opgenomen. De kelder en de eerste verdieping worden als technische ruimtes ingericht. In het bassin wordt een klapwand opgenomen om zo twee bassins, waarvan één met een beweegbare bodem, te kunnen maken met twee verschillende watertemperaturen. De aanbestedende dienst heeft besloten om de drie percelen aan te besteden op basis van een Definitief Ontwerp (DO). De percelen betreffen:
1. de bouwkundige werkzaamheden;
2. de werktuigkundige en elektrotechnische installaties (W/E);
3. de waterzuiveringsinstallatie (WZ)

De aanbestedende dienst heeft tevens de intentie om onderhoud uit te vragen in perceel 2 en 3. Er zal een voorselectie plaatsvinden op basis waarvan maximaal 5 bedrijven voor de bouwkundige werkzaamheden, maximaal vijf bedrijven voor de werktuigkundige en elektrotechnische installaties en maximaal vijf bedrijven voor de waterzuiveringsinstallatie worden uitgenodigd om aan de aanbesteding deel te nemen. De totale stichtingskosten worden geraamd op € 6.204.000,-, de totale bouwkosten op € 5.200.000,- exclusief BTW.  Na de selectiefase wordt aan de geselecteerde partijen het DO beschikbaar gesteld. De aannemer en installateurs zijn vervolgens betrokken bij het samenstellen van het Technisch Ontwerp (TO). Op het einde van de TO-fase wordt het bouwkundig bestek, het werktuigkundig- en elektrotechnische bestek en het waterzuiveringsbestek door de Opdrachtgever, de architect en de installatieadviseurs goedgekeurd, waarna er gebouwd kan worden. Parallel aan de aanbesteding loopt de vergunningsaanvraag die op basis van het DO door de architect wordt ingediend. De opdracht heeft de vorm van een aannemingsovereenkomst op basis van de UAV 2012. Daarnaast zullen de (neven)aannemers een coördinatieovereenkomst aangaan. Een partij mag slechts één aanmelding (en inschrijving) indienen. Deze aanmelding (en inschrijving) kan als hoofdaannemer of in combinatie plaatsvinden.

Bron: Tenderned 8 maart 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/221526

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *