Nieuwbouw kustwacht Den Helder – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw kustwacht Den Helder

Rijksvastgoedbedrijf heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de realisatie van nieuwbouw in Den Helder ten bate van de Kustwacht. De Kustwacht is gevestigd op Defensiecomplex de Nieuwe Haven te Den Helder (objectcode 14B03). Onderhavige opdracht omvat het realiseren van twee nieuwe gebouwen voor de Kustwacht, te weten: het Maritieme Operationele Centrum (MOC) en het Uitwijk, Test- en Trainingsomgeving (UTT). Het MOC omvat circa 4.500 m2 BVO en het UTT circa 2.500 m2 BVO.

Het MOC omvat circa 4.500 m2 BVO en het UTT circa 2.500 m2 BVO. Momenteel voldoet de huisvesting van de Kustwacht niet meer aan de hedendaagse gebruiks-technische eisen. Gezien de aanvullende taken o.a. op de Noordzee heeft de Kustwacht een grotere en betere huisvesting nodig t.b.v. het Maritieme Operationele Centrum (MOC) en voor hun Uitwijk, Test- en Trainingsomgeving (UTT). Het doel van de opdracht is: Het realiseren van de nieuwbouw (inclusief terreininrichting) van het MOC & UTT overeenkomstig de gestelde eisen uit het bestek.

In december 2021 schreef Rijksvastgoed nog een persbericht over het ontwerp van de nieuwbouw met de afbeelding hieronder en een verwachte opleverdatum van 2026:  Daarin laat het onder meer ook weten dat Cepezed het bestek schrijft, met een geschatte bouwsom van 20 miljoen. Belangrijk is voor Defensie de inrichting van de meldkamers, daarin wil het zelf de regie houden.

©Rijksvastgoedbedrijf 2023, vervaardiger Cepezed

 

Het gaat om 22666 | Realisatie Nieuwbouw Kustwacht MOC en UTT te Den Helder
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/300475/details

 

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2021/12/07/start-ontwerptraject-nieuwbouw-kustwacht-den-helder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *