navigatie- en informatiesystemen – Veiligheidsregio Haaglanden – Aanbestedingsnieuws

navigatie- en informatiesystemen – Veiligheidsregio Haaglanden

Foto:© Veiligheidsregio Haaglanden

De Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) wil een samenwerking aangaan met één leverancier die de inbouw, het onderhoud en het beheer van de navigatie- en informatiesystemen in de brandweervoertuigen kan verzorgen. Met het uitbesteden wil de organisatie ontzorgd worden door een partij die weet hoe de werkzaamheden uit te voeren en daardoor bijdraagt aan een hoge beschikbaarheid van deze middelen en daarmee de voertuigen.

De VRH maakt gebruik van tablets om in de brandweervoertuigen navigatie en informatie beschikbaar te hebben. De systemen worden door de VRH beheert. Naast de tablets kunnen ook andere systemen ingebouwd moeten worden zoals gps-ontvangers, gereedschap of communicatieapparatuur. Per voertuig kan het aantal devices variëren, een normale tankautospuit bevat 2 tablets voor navigatie en 2 tablets voor informatie.
Naast het inbouwen geldt ook dat administratieve handelingen, checklists, instelwerkzaamheden voor de diverse softwarepakketten en ook afstemming/informeren van afdelingen van uitgevoerde wijzigingen moeten plaatsvinden.

De VRH heeft veel verschillende soorten voertuigen, van personenauto’s, tankautospuiten, hoogwerkers tot speciale voertuigen als kranen en terreinvaardige voertuigen. De voertuigen zijn van verschillende fabrikanten/merken en types. Afhankelijk van de toepassing bepaalt de afdeling OIV welke systemen in een voertuig moeten komen en op welke plaats. Op dit moment zijn een kleine 100 voertuigen voorzien van ingebouwde systemen en ook een aantal test- en acceptatieopstellingen. Er is onderscheid in een aantal grove voertuigsoorten:
– Voertuigen met 4 devices (2 navigatie en 2 informatie): om en nabij 40 stuks
– Voertuigen met 2 devices om en nabij 40 stuks
– Voertuigen met 1 device: om en nabij 10 stuks).

Deze opdracht is een dienst, waarbij benodigde montagematerialen door de leverancier verzorgd worden. De volgende zaken vallen niet onder deze aanbesteding:
– De levering van de in te bouwen, onderhouden en beheren devices;
– Het functioneel beheer van de programma’s op de devices;
– De levering van de dataverbinding;
– Inbouw verzorgt door de leverancier van het voertuig of medewerkers van de VRH

De exacte omvang van deze opdracht is niet vooraf te bepalen door de looptijd en onzekere afname. Voor deze opdracht wordt gebruik gemaakt van een raamovereenkomst met een looptijd van twee jaar, te starten op 1 mei 2023. Na deze periode kan de VRH de overeenkomst verlengen met telkens een jaar. Hiermee is dit een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Deze Europese aanbesteding betreft een openbare procedure. De opdracht zal gegund worden op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned donderdag 1 december 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/281073

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *