Nationale Parken krijgen 6 miljoen – Aanbestedingsnieuws

Nationale Parken krijgen 6 miljoen

De rijksoverheid trekt 6 miljoen uit voor Nationale Parken. Met de komst van allerlei Nationale Parken is er ook in Nederland een soort extra natuurreservaat-categorie ontstaan naast natuurgebied en natuurreservaat. Dat is naar analogie van Yellowstone Park en het Krugerpark, dat dus in tegenstelling tot het Vondelpark een soort wildreservaat is van +/- 4000 km2, zeg maar iets kleiner dan Gelderland maar toch weer 4x de provincie Utrecht.

Laten we maar eerlijk zijn, bij Aanbestedingsnieuws. Zulke natuur hebben wij dus niet. De achtergrond hierbij is VN-terminologie van de VN-tak het IUCN, de Internationale Unie voor de Bescherming van de Natuur. Category II type of protected areas zijn de nationale parken, met een groter beschermingsniveau.

Wij hebben uit een raar soort compensatiedrift dus met Rutte III, de Nationale Parken Nieuwe Stijl. Bij Gebreke aan Natuur zijn daarom onze grootste natuurgebieden (Veluwe, Strabrechtse Heide, de Duinen, helaas afgevallen, als zijnde niet groot genoeg. De Strabrechtse Heide is zelfs kwijt. Hij is er nog, maar niet op de kaart van het IPO als groen gemarkeerd. Daarom zijn er dus allerlei nieuwe Nationale Parken en daar kan dan dus een heel dorp of stad compleet met industriegebied ook onder vallen.

Hartstikke mooi want zo kun je de industriegebieden behouden als zijnde mooie natuur, en tegelijkertijd grootschalig kappen in het nu-niet-meer-natuurgebied als zijnde ja het lag daar toch maar te beschimmelen. Van belang voor Aanbestedingsnieuws omdat ondanks de afschaling het aantal activiteiten in de Natuurreservaten van toen niet minder is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *