Careyn wint aanbesteding Zuid Holland Zuid – Aanbestedingsnieuws

Careyn wint aanbesteding Zuid Holland Zuid

Careyn, een welzijnsorganisatie die ook thuiszorg en pleegzorg aanbiedt, heeft een aanbesteding van Zuid Holland Zuid gewonnen voor het organiseren van Jeugdzorg. Careyn levert al jeugdzorg in onder meer Dordrecht. Dat bericht Het Kontakt Media. Careyn gaat de zorg uitvoeren onder de naam Jong JGZ vanaf 1 januari 2020

Vorige maand werd al bekend dat huidig dienstverlener Rivas door de kort gedingrechter in Rotterdam, volgens berichtgeving van andere regionale jeugdzorgorganisaties van de aanbesteding is uitgesloten.

Rivas Zorggroep is met een kortgeding bij de rechtbank van Rotterdam uitgesloten van de aanbesteding voor de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid per 1-1-2020. De zorgorganisatie had een kortgeding aangespannen, omdat ze volgens de Dienst Gezondheid & Jeugd niet voldeed aan de eisen die worden gesteld aan de inschrijving voor deze aanbesteding.

Die eisen waren dat onvoorziene kostenstijgingen 1 op 1 worden doorberekend omdat anders een tarief onder de kostprijs wordt aangeboden. Rivas wilde een voorbehoud maken bij het doorberekenen van kosten zoals huurstijging en loonkostenstijgingen en zag daartoe geen mogelijkheid bij de door Dienst Jeugd en Zorg uitgezette aanbesteding.

De zorggroep Captise concludeert dat de rechter dat niet toelaat. De redactie van Aanbestedingsnieuws heeft hard gespeurd naar deze uitspraak en deze niet kunnen vinden. Het betekent in elk geval dat de zorgbehoefte van Rivas moet worden overgenomen door de winnende aanbieder, Careyn, dat daartoe in de aanbesteding niet heeft voorzien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *