Mourik werkt met innovatieve Robot Plotter – Aanbestedingsnieuws

Mourik werkt met innovatieve Robot Plotter

Mourik heeft eergisteren voor het eerst de Robot Plotter. Het is een compact en autonoom apparaat dat snel en nauwkeurig stuurlijnen kan uitzetten. Het apparaat is eenvoudig mee te nemen, licht in gewicht, direct inzetbaar voor, tijdens en na asfaltwerkzaamhden en maar door één man te bedienen.

De stuurlijnen worden op de weg gespoten om aan te geven waar asfalt of markering moet worden aangebracht. De geavanceerde besturing van de Robot Plotter maakt daarbij gebruik van een digitale tekening met de stuurlijnen en van GPS en een Total Station. Het voordeel van Total Station is dat de Robot Plotter ook inzetbaar is in gebieden met veel bebouwing en bomen. In een paar uur voert dit innovatieve apparaat uit wat doorgaans handmatig al snel een dag werk kost.

Een groot voordeel van het werken met de Robot Plotter is de veiligheid. De gebruiker van de robot kan zelf buiten het werkvak lopen, op veilige afstand van alle mogelijke gevaren, zoals werk- of ander verkeer.
De Robot Plotter gaat de komende tijd ingezet worden op de projecten van Mourik bij de City Terminal, N224 Renswoude, Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) en twee onderhoudscontracten.

Bron: Mourik, 14 april 2020

©Mourik 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *