Middelgrote veegwagens Leiden – Aanbestedingsnieuws

Middelgrote veegwagens Leiden

Foto: Entreeding.com (bewerkt)

De huidige middelgrote veegwagens in Leiden zijn toe aan vervanging. De gemeente Leiden wil haar huidige middelgrote veegwagens graag vervangen zodat de nieuwe wagens kunnen worden ingezet bij de activiteiten van beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De aanbestedende dienst wil met deze aanbesteding het volgende resultaat bereiken: het vervangen
van de huidige twee middelgrote veegwagens tegen de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Leiden beschikt over een eigen veegdienst als onderdeel van een scala van activiteiten van beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De veegmachines die zij heeft worden het hele jaar ingezet. De gemeente hanteert hierbij een beeldkwaliteit B dat regelmatig getoetst wordt door externe auditing. Voor het vegen in de wijken heeft men een aantal kleine, een aantal middelgrote en één op een truck gemonteerde veegmachine ter beschikking. Leiden heeft het voornemen om een raamovereenkomst af te sluiten met één inschrijver. De gemeente heeft er voor gekozen om in 2021 twee middelgrote veegwagens aan te schaffen.
Verder wenst de gemeente de mogelijkheid te hebben om in 2023 nog twee gelijkwaardige middelgrote veegwagens aan te schaffen. Dit is echter nog niet besloten. De gemeente wil in 2023 wellicht overstappen naar elektrische middelgrote veegwagens, deze zullen dan apart aanbesteed worden en vallen niet in scope van deze overeenkomst. De afdeling beheer heeft een eigen garage en hecht dan zeer aan sterke partners voor het maximaal in kunnen zetten van deze machines. De gemeente voert reparaties en onderhoud zoveel mogelijk zelf uit. De af te sluiten raamovereenkomst start na ondertekening en loopt tot eind 2023.

Er is een programma van eisen en een programma van wensen opgenomen in de aanbestedingsdocumenten. In de leidraad wordt niet gesproken van inruil.

Bron: Tenderned 29 maart 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/223578

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *