Medewerkers Haviland naar correctionele rechtbank – Aanbestedingsnieuws

Medewerkers Haviland naar correctionele rechtbank

Foto: Haviland

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat twee medewerkers van intercommunale Haviland uit Zellik (Belgie) , onder wie burgemeester Kris Leaerts van Kampenhout, zich in mei moeten verantwoorden in de rechtbank van Oudenaarde op verdenking van valsheid in geschrifte, passieve corruptie en de belemmering van de procedure bij een openbare aanbesteding.

Haviland is een bestuurlijke handhaver die in België de politie en gemeenten helpt onder meer in de bouw, bij het herbestemmen van kerkgebouwen en bij het innen van parkeerboetes. Haviland ontvangt de signaleringen van de dienstdoende opsporingsambtenaar en legt daarna de boete op.

De intercommunale Haviland ondersteunt de vijfendertig gemeente van Halle-Vilvoorde met verschillende diensten zoals groepsaankopen en bouwprojecten en het ontwikkelen van projecten die de tewerkstelling, de huisvesting, de duurzaamheid en de habitat bevorderen binnen het arrondissement Halle-Vilvoorde.

De vermeende feiten dateren van de periode tussen 1992 en 2010.

Leaerts zegt in madeinkempen.be dat hij met de hele zaak niets te maken heeft. Het parket denkt toch over voldoende elementen te beschikken om de burgemeester, die als projectadviseur aan de slag is bij Haviland, te dagvaarden. Tijdens een huiszoeking bij Haviland werden dossiers en computers in beslag genomen. Ook een collega-projectingenieur moet zich in mei verantwoorden net als vier personen die betrokken zijn bij een Oost-Vlaams bouwbedrijf.

Bron: madeinkempen.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *