Mary-Ann Schreurs benoemd tot president LUCI lichtinnovatie – Aanbestedingsnieuws

Mary-Ann Schreurs benoemd tot president LUCI lichtinnovatie

Op donderdag 3 november is de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs gekozen als nieuwe president van LUCI (Lighting Urban Community International). Het LUCI-netwerk is een partnerschap tussen Europese steden en het bedrijfsleven. Binnen het LUCI netwerk heeft niet alleen straatverlichting een rol, maar ook bredere en innovatieve toepassingen van licht die de kwaliteit van leven verbeteren.

LUCI zet zich ook in voor het beperken van lichthinder en -verontreiniging. Daarnaast maakt het netwerk zich hard voor energiebesparing en het aanlichten van objecten en gebouwen, lichtkunstwerken en -festivals. Dankzij innovatieve lichttoepassingen en de grote aanbesteding voor licht, waarbij het consortium Philips/Heijmans voor 15 jaar met innovatieve verlichting in de stad aan de slag gaat, was er unaniem steun voor de rol van president voor ‘Lichtstad’ Eindhoven.

schreurs
Bron afbeelding: Gemeente Eindhoven, 3 november 2016

Mary-Ann Schreurs is blij met het voorzitterschap: “Licht heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van toekomstige diensten en services voor iedereen. Maar samenwerking rondom bijvoorbeeld standaardisatie en data is essentieel om ook in Eindhoven de beste oplossingen voor onze inwoners en bezoekers te kunnen bieden. Ook de bijzondere ontwikkeling die we met Philips/Heijmans, en het creatieve MKB in het kielzog, tegemoet gaan kunnen we zo een belangrijke extra dimensie bieden”

Bron: Eindhoven, 3 november 2016

Zie ook:

 

http://www.luciassociation.org/

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *