Marktconsultatie zwerfdierenopvang – gemeente Venlo en omstreken – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie zwerfdierenopvang – gemeente Venlo en omstreken

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

foto: Pixabay.com

Opvang en vervoer gevonden honden en katten, zwerf- en natuurdieren is een wettelijk taak van de gemeente. De huidige overeenkomst eindigt per 31 december 2023. Gemeente Venlo is van plan om lopende 2023 een aanbesteding in de markt te zetten aangaande betreffende dierenopvang. Het doel van de marktconsultatie is om inzicht te krijgen in mogelijke geïnteresseerde partijen, welke de gevraagde dienstverlening willen c.q. kunnen aanbieden. Aan de marktpartijen wordt een schriftelijke beantwoording van de vragen  gevraagd. De beantwoording dient als input voor de te hanteren aanbestedingsstrategie. Marktpartijen die deelnemen aan deze schriftelijke vragenronde kunnen hier géén rechten aan
ontlenen.

Nederlandse gemeenten zijn wettelijk verplicht zorg te dragen voor de opvang van gedomesticeerde zwerfdieren (= gevonden dieren waarvan een eigenaar kan worden vermoed) in haar gemeente. De opvangplicht richting de burger eindigt na veertien dagen en hierna wordt de gemeente eigenaar van het gevonden dier. De opvangtaak heeft de gemeente overgedragen aan de opvangorganisatie(s). Deze vangt/vangen de dieren op en neemt/nemen het eigenaarschap over indien de eigenaar niet gevonden wordt.  In regionaal verband zijn de gemeenten Venlo, Venray, Peel & Maas, Horst aan de Maas, Bergen, Beesel en Deurne op zoek naar een passende oplossing voor dierenopvang en dierenvervoer. De gemeente wil komen tot een toekomstbestendige oplossing voor opvang en vervoer van gedomesticeerde dieren en vervoer van in het wild levende dieren.

De gemeente wil hier nieuwe overeenkomsten voor afsluiten voor een langere periode, met als ingangsdatum 1 januari 2024.

Er zijn een achttal vragen die u dient te beantwoorden. Over een format voor antwoorden wordt niet gesproken. U kunt dus geheel los. De antwoorden dient u wel via de berichtenmodule in Tenderned in te zenden en dat vóór 1 april 2023.

Bron: Tenderned woensdag 15 maart 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/291671

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 16 maart 2023

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *