Marktconsultatie kadevervanging Groot Hertoginnelaan – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie kadevervanging Groot Hertoginnelaan

Foto: Google Streetview

De gemeente Den Haag heeft het voornemen de  lage kade (circa 1500 strekkende meter) aan de Groot Hertoginnelaan ( Waterpartij in het Villapark Zorgvliet, (Eline Verepark)) te vervangen en is van plan  om deze werkzaamheden in een uitvoeringscontract in de markt te zetten. De beoogde uitvoeringsduur is drie  jaar en de beoogde levensduur van de nieuwe constructie ligt tussen de 50 en 100 jaar. De kade bevindt zich in een parkomgeving en is slecht bereikbaar door de steile hellingen en de vele bomen die behouden moeten blijven. De waterpartij is ongeschikt om met groot materieel op het water te werken. De getekend-datum van de bij de consultatie bijgevoegde tekening van de waterpartij is 1915, de aanlegdatum van de wijk en de waterpartij,  de waterdiepten in een apart document dateren van 2021. 

Met deze marktconsultatie beoogt de gemeente Den Haag in een vroeg stadium inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor duurzaamheid in materiaal- en materieelkeuze en innovatieve werkmethodes voor het behoud van bomen en behoud van het monumentale karakter van de huidige constructie. De gemeente wil een beeld krijgen van visies, suggesties en ideeën van marktpartijen en een beeld van de best passende strategie om tot een gedegen uitvraag te komen. Aan de hand van de resultaten van de marktconsultatie worden vervolgstappen bepaald. 

De consultatie bestaat uit een vragenlijst, indien de gemeente dieper met een partij in wil gaan op de beantwoording van de marktconsultatie, zal de gemeente hen uitnodigen voor een gesprek.

Wij van Aanbestedingsnieuws houden van bomen en parken. We houden dus wel ons hart vast. Kijk maar eens naar de “verdubbeling” van het Oosterpark in Amsterdam. Te triest voor woorden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *