Marktconsultatie Inburgering regio 071 – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie Inburgering regio 071

Foto: Bol.com

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Voorschoten, Katwijk, Noordwijk en HLT zijn van plan om binnenkort één of meerdere opdrachten te publiceren voor de inkoop van inburgeringstrajecten onder de nieuwe wet per januari 2021.

Deze marktconsultatie is bedoeld om bij partijen in het veld die ervaring hebben met het begeleiden van inburgeringsplichtigen op te halen wat realistisch is in de aanbesteding. Wij gaan daarom op dinsdag 29 oktober vanaf 14:00 uur graag met u een open gesprek aan. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn (maximaal 2 personen) kunt u zich uiterlijk voor maandag 21 oktober 15:00 uur aanmelden via een bericht op TenderNed bij de betreffende Aanbestedingsprocedure, onder vermelding van ‘Aanmelding marktconsultatie Inburgering’ of per mail naar het volgende e-mailadres: h.dahhane@servicepunt71.nl. U vermeldt daarbij de namen van de personen die zullen deelnemen.

In het nieuwe inburgeringsstelsel wordt meer dan voorheen rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de inburgeringsplichtige. Dit uit zich onder andere doordat het nieuwe stelsel drie leerroutes bevat waarmee aan de inburgeringsplicht kan worden voldaan. Elke inburgeringsplichtige volgt de route die het beste aansluit bij de capaciteiten en mogelijkheden van de inburgeringsplichtige. Verder is er ook binnen de routes ruimte voor maatwerk. 

AN- Een aantal jaren geleden is eens gekeken naar wat inburgeren nu eigenlijk was. Wat verwacht je van iemand die hier komt. Overheidssites en informatiesites waren eenduidig in hun opstelling. Stap 1 is het leren van de taal. Maar nergens viel iets te vinden over een stap 2 of nog meer vervolgstappen. Blijkbaar ben je volledig ingeburgerd als je alleen wat woordjes met een vreselijk accent kunt opdreunen, dat wil zeggen het is niet genoeg maar blijkbaar is men niet in staat te bedenken wat Nederlands Burgerschap nog meer inhoud. Ook deze nieuwe wet komt weer niet verder als wat taaloefeningen.

Bron: Tenderned 14 oktober 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/177839

1 thought on “Marktconsultatie Inburgering regio 071

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *