Helmond gaat aanbesteding houden voor inburgeringscursussen – Aanbestedingsnieuws

Helmond gaat aanbesteding houden voor inburgeringscursussen

Januari 2021 komt de inburgeringsplicht bij gemeenten te liggen. Nu mogen inburgeraars nog zelf een cursus kiezen, maar vanaf die datum gaan gemeenten dat weer oppakken. Diverse Brabantse gemeenten waaronder Helmond besloten de inburgeringscursus alvast zelf gezamenlijk in te kopen. Voor het inhuren van een inburgeringsbureau is dat ook nodig.

Helmond en omliggende gemeenten zouden met een aanbesteding de eerste zijn. Vreemd is dat niet. Hoeveel middelen hiervoor de gemeenten ter beschikking staan, is namelijk nog niet bekendgemaakt door het Rijk. Dat staat niet in de weg aan de voorbereidingen die de gemeenten nu alvast willen treffen en maakt het lastig een raming te geven voor de opdrachtwaarde. Met een onbekende portemonnee is het lastig shoppen.

©Duo 2019
Fragment inburgeringsexamen video Duo onderdelen inburgeringsexamen

Eerder in oktober 2019 is ook al een marktconsultatie gehouden in Leiden voor inburgeringscursussen in de regio. Deze marktconsultatie was bedoeld om bij partijen in het veld die ervaring hebben met het begeleiden van inburgeringsplichtigen op te halen wat realistisch is, in de aanbesteding. Servicepunt 71 deed hetzelfde  voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Voorschoten, Katwijk, Noordwijk en als laatste Hillegom, Lisse en Teylingen dat aldaar HLT wordt geduid alsof het een soort bagel met Leidse Kaas is.
Alphen aan den Rijn hield een marktverkenning.

Eindhoven heeft nog in 2014, toen de inburgeringscursussen ook in handen van de gemeenten lagen, een aanbesteding voor inburgeringscursussen geplaatst,in 2014 gegund aan Studiecentrum Talen Eindhoven BV

Het Ministerie van Sociale Zaken werkt ondertussen aan een aanbesteding voor een inburgeringsexamen. Zie: Monitor basisexamen inburgering buitenland 

https://www.inburgeren.nl/examen-doen/

Zie ook:

https://www.ed.nl/de-peel/peelgemeenten-werken-samen-bij-inburgering~a8a0ace18/

Gemeenten verantwoordelijk voor inburgering, wat gaat er veranderen?

Zie eerder:

 

Marktconsultatie Inburgering regio 071

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *