Marktconsultatie hardware document- en ID fraude Venlo – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie hardware document- en ID fraude Venlo

Foto: Pixabay.com

In de publiekshal van het stadskantoor van de gemeente Venlo worden tal van producten en diensten geleverd waarbij het vaststellen van de identiteit cruciaal is. Zo ook het beoordelen van de authenticiteit van een brondocument. Denk bijvoorbeeld aan een eerste inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) vanuit het buitenland of de aanvraag van een reisdocument.
Het risico op documentfraude en Identiteit(ID)-fraude is de afgelopen jaren toegenomen. Valse documenten zijn steeds lastiger te onderscheiden van authentieke documenten. Daarnaast worden fraudeurs steeds creatiever, vaak geholpen door technologie zoals bijvoorbeeld “photo-morphing”. Daarmee wordt ook het risico van look a like fraude steeds groter. Documentscanners en gezichtsvergelijkingscamera’s helpen de medewerkers van het team levenszaken bij het bepalen van de authenticiteit van documenten en de identiteit van personen. Via deze marktconsultatie wenst de gemeente Venlo informatie in te winnen vanuit de markt om te komen tot een geschikt programma van eisen die aansluit bij de huidige marktsituatie en welke gebruikt kan worden bij een mogelijk op te starten aanbestedingsprocedure ter selectie van één opdrachtnemer.

Het doel van deze marktconsultatie is om vrijblijvend onder andere te onderzoeken of de markt kan voldoen aan de te stellen eisen zoals leveren, implementeren en onderhouden van onderstaande hardware apparatuur en benodigde software voor maximaal 12 werkplekken:
➢ 12 gezichtsscanners
➢ 12 reisdocumentenscanners
➢ 12 kleuren A4 scanners / multifeed kleuren A4 scanners
➢ 12 aansturing NUC’s
➢ 1 brondocumenten scanner
Apparatuur en software moet gekoppeld kunnen worden aan onze huidige applicatie iBurgerzaken van PinkRoccade.

Vooralsnog bestaat de consultatie uit een schriftelijk vraag en antwoord document.

Bron: Tenderned maandag 28 november 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/318096

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 29 november 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *