Marktconsultatie beveiligingstechniek RDW – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie beveiligingstechniek RDW

Op dit moment heeft de rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) één leverancier voor het onderhouden, vervangen en beheren van de beveiligingstechniek voor alle locaties van de RDW. De RDW maakt gebruik van beveiligingstechniek om de veiligheid en beveiliging van gebouwen en medewerkers te garanderen. Kort samengevat omvat deze beveiligingstechniek:
1. Elektronische beveiligingsmaatregelen, inclusief IT-voorzieningen en middelen;
2. Bouwkundige beveiligingsmaatregelen (hang en sluitwerk, toegangscontrole gerelateerd).

Specifiek zijn de volgende disciplines bij de RDW in gebruik: inbraakdetectie, toegangscontrole inclusief bouwkundige maatregelen, cameraobservatie, intercom, branddetectie en ontruimingsalarmering. De opdracht omvat beheer, onderhoud en vervanging van de elektronische en bouwkundige beveiligingsmaatregelen, inclusief IT hard- en software op de tweeëntwintig  locaties van RDW in Nederland.  De medewerkers van RDW zijn verspreid over de drie hoofdlocaties, Groningen, Veendam, Zoetermeer en zestien keuringsstations. Daarnaast beschikt de RDW over een  onafhankelijk testlaboratorium voor voertuigtechniek, het Testcentrum in Lelystad. In Zwolle bevindt zich het APK Centrum Nederland waaruit de regie op de controle van de APK keuringen plaatsvindt.

Het beveiligingsplatform van de RDW is van de software leverancier LENEL. Dit platform is in periode 2010-2012 aangekocht en ingericht volgens de toenmalige inzichten. De afgelopen jaren is het platform uitgebreid en zijn er diverse onderdelen geïmplementeerd op dit platform. Bij de inrichting van het Lenel-platform ruim 10 jaar geleden is  gekozen voor een verregaande integratie van de onderdelen toegang, CCTV, inbraak, brand en intercom binnen één centraal systeem. Momenteel is versie 7.4 in gebruik. Het onderdeel toegangscontrole is opgebouwd uit meerdere onderdelen van diverse fabricaten en softwareprogrammering. Zo zijn de paslezers geprogrammeerd volgens de afspraken en richtlijnen van de RDW en worden de toegangspassen gekoppeld in het programma Lenel OnGuard.

Indien reacties van marktpartijen daartoe voor de RDW aanleiding geven, kan de RDW deze partijen uitnodigen om hun reactie individueel door middel van een presentatie en een gesprek toe te lichten. Voor de vragen en de planning, zie de link onder dit artikel.

Bron: Tenderned maandag 13 juni 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/264185

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *